kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Tuncay Güney

'Güney her şeyi biliyor' havası özellikle yaratılıyor

28.11.2008
- Tuncay Güney kullanılıyor mu?
- Şöyle yapılmak isteniyor; Tuncay Güney ilk önce Türk kamuoyuna kabul ettirildi. Yani 'Tuncay Güney her şeyi bilmektedir' havası yaratıldı. Bu imajdan sonra da 'Bundan sonra her söyleyeceği doğrudur' denilecek. Şimdi kamuoyu onun gözlerinin içine bakıyor. Onun söylediği sözler bir gerçek olarak kabul ettirilecek, böylece yargı sürecine müdahale edilecek.

- Bugüne dek pek itibar görmüyordu Güney; ancak kayıtlı olmasa da MİT mensubu olduğu ortaya çıktı. Ergenekon davası yeni dönemece girebilir mi şimdi?
- Bu son derece önemli çünkü Tuncay Güney'in arkasındaki güç Ergenekon davasına müdahale ediyor, yönlendirmeye çalışıyor! Bu meselenin yön değiştirmesini ve kendi istedikleri gibi şekillenmesini istiyorlar esas itibarıyla. Ben bütün bu olaylara baktığım zaman 'Acaba Tuncay Güney veya benzerleri kanalıyla bir başka gizli servis, Türk gizli servisinin içine mi sızıyor?' sorusunu soruyorum.

- Olabilir mi bu?
- Bakınız, MİT'in aktif faaliyetlerde bulunması kanun dışıdır, yani hiçbir yetkisi yoktur. Ama bizde herkes kendine uygun şekilde örtülü bir faaliyet yürütüyor; kanun yok, kural yok! Devlet içindeki bu bölünmüşlük Tuncay Güney hadisesinde çok açık biçimde kendisini gösteriyor ama bu alttaki bir çatlak.
Yukarılarda daha büyük çatlaklar olduğunu görebilirsiniz...

- Nasıl çatlaklardan söz ediyorsunuz?
- Susurluk'u herkes Ergenekon'la benzeştiriyor, halbuki hiç alakası yok! Susurluk örgütü esas itibariyle iktidarın el değiştirmesini, askerin egemenliğini ortadan kaldırmayı amaçlamaktaydı; farklı bir egemen zümre oluşturmak isteniyordu.
Bunlar ordunun alternatifi olacaktı. Yani ülke içerisinde bir iktidar mücadelesi.

- Ya Ergenekon?
- Tamamen farklı bir yapılanma. Bakın, Susurluk içinde pek askere rastlamazsınız.
Burada da ise pek az sivil kadro vardır; askerlerin içindeki bir grubun egemen olma çabası var. Demek ki bu iki oluşumu birbirine benzetmek yanlış olur.