kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Araç muayene hizmetinde yeni dönem başladı

24.11.2008
Araç muayene hizmetlerinde yeni dönem başladı. İstanbul'da muayene hizmetleri 12 noktada TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları tarafından verilecek. İstasyonlarda günde 3 bin 300 aracın muayenesi yapılabilecek..
Uluslararası standartlarda hizmet sunmayı hedefleyen TÜVTURK Araç Muayene İstasyonlarının yeni halkaları, İstanbul Çatalca, Kavaklı, Silivri, Pendik, Sultanbeyli, Mimarsinan, Esenyurt, Orhanlı, Hadımköy, Dudullu, Haraççı ve Şile ilçelerinde olmak üzere toplam oniki noktada faaliyet göstermeye başladı. TÜVTURK İstanbul Araç Muayene İstasyonları,Ulaştırma Bakanlığı tarafından yetkilendirilerek, 20 yıllığına İstanbul'da periyodik araç muayenesi için tek yetkili kurum olacak ve TÜVTURK İş Ortağı "TÜVTURK İstanbul Taşıt Muayene İstasyonları İşletim Anonim Şirketi" tarafından işletilecek.

KRİTERLER
İlgili bakanlıkların yönetmeliklerine, uluslararası standartlara ve Avrupa Birliği normlarına uygun olarak gerçekleştirilen araç muayenesi 4 formatta yapılıyor.

* KUSURSUZ: Muayene edilen araçta herhangi bir eksikliğin bulunmaması halidir. Bu durumda aracın ön plakasına ve muayene raporuna muayenenin geçerlilik süresini içeren etiket yapıştırılır. Ruhsat onaylanır, hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır.

* HAFİF KUSUR: Muayene sonrasında, yeniden muayenesine gerek duyulmayan ancak giderilmesi gereken eksikliklerin bulunması halidir. Araç muayeneden geçmiş sayılır. Aracın ön plakasına ve muayene raporuna muayenenin geçerlilik süresini içeren etiket yapıştırılır. Ruhsat onaylanır, hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır.

* AĞIR KUSUR: Aracın muayenesi sonucunda, tamirine ihtiyaç duyulacak derecede eksiklikler tespit edilmesi halidir. Bu eksikliklerin giderilerek bir ay içinde aracın yeniden muayeneye gelmesi gerekmektedir. Aracın muayene raporuna geçici kusurlu araç etiketi yapıştırılır. Bir ay içinde raporda bulunan kusurlar tamir ettirilir ve raporla birlikte aynı istasyona gelinmesi gerekmektedir. Bir ay içinde gelen araçlarda bir muayene tekrarı ücretsizdir.

* EMNİYETSİZ: Aracın; can ve mal emniyeti ile trafik güvenliği açısından tehlikeli olacak derecede kusurlarının, eksikliklerinin tespiti halidir. Aracın durumu en yakın trafik zabıtasına bildirilir. Aracın emniyetsiz olduğuna dair rapor verilir. Bir ay içinde raporda bulunan kusurlar tamir ettirilir ve raporla birlikte aynı istasyona gelinmesi gerekmektedir. Bir ay içinde gelen araçlarda bir muayene tekrarı ücretsizdir.