kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tayland'da mahsur kalan Türk doktordan mesaj

Giriş Saati : 30.11.2008 12:54
Güncelleme : 30.11.2008 16:40
Yeni Haber
Hükümet karşıtı gösterilerin yapıldığı Tayland'ın başkenti Bangkok'ta göstericilerin havaalanı terminalini işgal etmesinin ardından uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle ülkede mahsur kalan Türkler arasında bulunan bir doktorun, Türkiye'deki ağabeyine cep telefonuyla "bizi askeri havaalanına götürüyorlar" mesajı gönderdiği bildirildi.

Anadolubank İstanbul Ümraniye Şubesi Müdür Yardımcısı Eralp Abduşoğlu, yaptığı açıklamada, Denizli Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan kardeşi Dr. Baturalp Abduşoğlu'ndan 3 gün aradan sonra haber almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Kardeşinin 46 yaşında, evli ve bir çocuk babası olduğunu belirten Eralp Abduşoğlu, "Kendisinden son olarak geçen cuma günü cep telefonuyla mesaj almıştım. Mesajda, mahsur kaldıklarını, Türkiye'ye dönemediklerini yazıyordu. Ancak bugün sabah saatlerinde aldığımız mesaj bizi rahatlattı. Kardeşim mesajında, 'Bizi askeri havaalanına götürüyorlar. Merak etmeyin, iyiyim' yazıyor" dedi.

Eralp Abduşoğlu, kardeşinin bilimsel bir kongreye katılmak üzere, yaklaşık 15 gün önce bir grup meslektaşıyla bu ülkeye gittiğini kaydetti.

TURİZM BAKANLIĞI AÇIKLAMIŞTI


Tayland Turizm Bakanlığı, 27 Kasım Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkede mahsur kalan binlerce turistin 48 saat içinde askeri üslerden tahliye edileceğini açıklamıştı.

Bu arada edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığının talimatı üzerine Türkiye'nin Bangkok Büyükelçiliği, ülkede mahsur kalan Türk vatandaşlarıyla temas kurarak, onların askeri havaalanı üzerinden yurda dönmeleri için yerel makamlar nezdinde gerekli koordinasyonu sağlamaya çalışıyor.

AA