kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Disney filmleri çocukları aç gözlü yapıyor

Giriş Saati : 30.11.2008 13:15
Güncelleme : 30.11.2008 18:46
Yeni Haber
İngiltere'deki Katolik dini liderler Walt Disney yapımı filmlerin çocukların zekasına zararlı olduğunu, gençleri aç gözlü ve tüketim düşkünü hale getirdiğini bildirdi. The Telegraph gazetesine demeç veren Batı Sussex Başkeşişi Christopher Jamison, Disney'in 'dindarlığı istismar' ederek ürünlerini pazarladığını belirterek, "Disneyland eğlence merkezleri modern günün hac merkezleri haline geliyor" dedi. Jamison, Walt Disney filmlerindeki ana mesajların ahlak kurallarından esinlenirmiş gibi göründüğünü, gerçekte ise daha materyalist bir kültürün oluşmasını amaçladığını savundu.

Kardinal Cormac Murphy O'Connor ise, bu filmlerin dinsel ahlakı elde etmek yerine, insanları mutluluğu tüketimde bulmaya ittiğini, Disney yapımlarının buna "çok güzel bir örnek" olduğunu kaydetti. O'Connor, Disney filmlerinde her zaman İyi'nin Kötü'yü yendiğini, bu sayede insanların filmleri alarak "İyi bir insan ve mutlu bir aile" olacaklarının düşündürüldüğünü iddia etti.

York Başpiskoposu John Sentamu da, Disney filmlerinin sosyal bağlılığı tüketim ve bireyselcilikle tamamen çözdüğünü ve yok ettiğini ifade etmişti.

1923'te Walt ve Roy Disney kardeşler tarafından ABD'de kurulan Walt Disney, günümüzde dünyanın en büyük eğlence firmalarından birisi. 11 parka ve onlarca stüdyoya sahip olan dev firma, 200'den fazla uzun metrajlı film üretti.

CİHAN