kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Koltuğu doğru zamanda bırakmayı bilmek gerekiyor'

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
30.11.2008
* Perakende sektöründe bu kadar iddialı iken neden bıraktınız?
Tek bir sebebi yok. Doğru zamanda bırakmayı bilmek gerekiyor. Eşim Ebru (Keser) Pastarito Restaurant fikriyle yola çıktığında hep yanında oldum. Gerçekten düşündüğüm hızla gittiler. Burada iş var ve büyüyor. Eşim, "Bu kadar tecrüben var, gel yolumuza bir aile olarak devam edelim" dedi.

* Peki neden restoran işletmeciliği?
Yiyecek-içecek sektörünü tercih çok mantıklı. Bu işin Türkiye'de çok fazla gelişeceğine inanıyorum. Pazar payının büyüyeceğini düşünüyorum. Artık insanlar ailece çalışıyor ve sosyal hayatı dışarıda yaşıyor. Türkiye'de restoran sektörü yıllık GSMH'nın yüzde 10'unu oluşturuyor. Sadece ekmeğe harcanan para, 10 milyar euro. Türkiye'de yiyecek ve içecek sektörünün büyüklüğü ise, 6 milyar Euro.

* Pastarito'da şimdi ne yapıyorsunuz?
Hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerliyoruz. Perakende işi de detay işi. İstanbul'da birkaç mekan daha açacağız.

YUMURTA BİLE KIRMAZDIM
* Yemek yapma fikri nereden çıktı?
Evdeyken bir yumurta bile kırmam. Burada belli zaman ve aralıklarda mutfağa girip çalışanlara yardımcı oluyorum. Perakendecilikte zaten durumum ortada, şimdi restoranın mutfağında İtalyan aşçıdan eğitim alıp, bu işinde mutfağını öğreniyorum, gelecekte iddialı işlere imza atacağım. Sektörün "mor ineği" olacağım.

* Başka projeleriniz var mı?
Artık kendi işimdeyim ve projelerim arasında Beşiktaş Futbol Kulübü'nde yöneticilik yapmak var. Beşiktaş'ın duruşu çok hoşuma gidiyor. Kongre üyesi ve aynı zamanda divan kurulu üyesiyim. Ayrıca İtalyan ürünleri Türkiye'de pazarlamak üzerine 2009'da İtalyan bir ortak ile ithalat firması kuracağız. İtalyanlarla çalışmalara başladık bile.