kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Youtube'dan Ürdün Kraliçesi'ne ödül

Giriş Saati : 30.11.2008 13:03
Güncelleme : 30.11.2008 18:46
Yeni Haber
Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube, ilk Öngörülülük Ödülü'nü (Visionary Award) Ürdün Kraliçesi Rania'ya verdi.

Youtube, kurduğu internet günlüğü ve her gün düzenli olarak yaptığı görüntülü internet yayını ile Arap ve Müslüman dünyası hakkındaki klişeleri kırmaya ve kültürler arasında diyalogu teşvik etmeye çalışan Reina'yı ilk kez verdiği bu ödüle layık gördü.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Ödülünü yine Youtube'da yayınlanan bir kliple alan Kraliçe Reina, hafta içinde Amerikan CBS televizyonunda David Letterman'ın programına da konuk olarak 5 ay boyunca internet yayını yapmasının 10 nedenini anlattı.

Ürdün Kraliçesi, bu sebeplerden birini "Çünkü Kraliçe Elizabeth'in yaptığı her şeyin daha iyisini yapabilirim" diye açıkladı. Reina, "İnsanların 'Jordan'ın bir basketbol oyuncusu olduğunu düşünmelerinden yoruldum" diye ekledi. Reina, insanların "sansürlenmemiş, kurgulamamış ve değiştirilmemiş gerçek Arap dünyasını" bilmelerini istediğini dile getirdi.

Youtube, Düşsellik Ödülü'nü, siteyi pozitif bir sosyal değişim için platform olarak kullananlar vermek amacıyla başlatmıştı.

Kraliçe'nin Mart ayından Ağustos ayına kadar yayınlanan video dizisinde birçok kişi davet edilerek, Reina ile Arap ve Müslümanlar ile Ortadoğu dünyası hakkında sohbet etmişti. Bu bölümlerden birinde de Reina, eşi Ürdün Kralı Abdullah'ı konuk etmişti. Kral Abdullah ise konuşmasında eğitimi, fakirliği önlemeye yönelik kampanyaları ve düşük miktarlı kredileri teşvik etmişti.

(CİHAN)