kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ben Bernanke

Fed 800 milyar dolarlık yeni bir destek programı açıkladı

26.11.2008
ABD Merkez Bankası, finansal sistemi desteklemek için piyasalardan 800 milyar dolara kadar sorunlu menkul kıymet satın alacak..
ABD Merkez Bankası Fed, ABD finansal sisteminin desteklenmesi amacıyla dev destek müdahalesi açıkladı. Fed, mortgage'a dayalı menkul kıymetlerin 600 milyar dolara kadar olan kısmını alacağını ve 200 milyar dolar büyüklüğünde tüketici borçlarına dayalı menkul kıymet alma imkânı sunacağını açıkladı. Fed, devlet destekli konut piyasası finansman kuruluşları Fannie Mae, Freddie Mac ve Federal Home Loan Banks tarafından ihraç edilen tahvillerin 100 milyar dolara kadar olan kısmını; yine Fannie Mae, Freddie Mac ve Ginnie Mae tarafından desteklenen mortgage'a dayalı menkul kıymetlerin de 500 milyar dolara kadar olan kısmını alacağını belirtti.

DEV MÜDAHALE
Bu dev müdahalenin amacı ABD'nin ekonomik sorunlarının temelinde yatan konut piyasasının düzeltilmesi olarak açıklandı. Fed, yaptığı yazılı açıklamada Bu müdahalenin amacı konut alımları için sunulan kredilerin maliyetini azaltmak ve kredilere erişimi artırmak" dedi. Şu ana kadar finans sektörünü kurtarmaya odaklanan ABD hükümeti tüketici piyasalarını destekleyecek. Fed ayrıca öğrenci kredileri, taşıt kredileri, kredi kartları ve Federal Small Business Administration'ın desteklediği kredilerin desteklenmesi için 200 milyar dolarlık imkânı erişime sunduğunu belirtti.