kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Güneş Sigorta Genel Müdürü İlker Aycı

Sigortaya yabancı ilgisi hız kesmez

26.11.2008
Sigorta sektörünün ilk 9 aylık performansının düşmüş gibi görülebileceğini söyleyen Güneş Sigorta Genel Müdürü İlker Aycı, buna rağmen sektörün büyüyeceğini, yabancı ilgisinin de devam etmesini beklediklerini ifade etti..
Güneş Sigorta Genel Müdürü İlker Aycı, Türk sigorta sektöründe 2007'de gerçekleştirilen yeni yasal düzenlemelerin olumlu etkilerinin 2008 yılında görüldüğünü söyledi. Sektörün ilk 9 aylık performansının geçen senenin aynı dönemiyle karşılaştırıldığında biraz azalmış gibi göründüğünü belirten Aycı, "Ancak yine de sektör orta vadede istikrarlı büyümesine devam edecektir. Yabancı yatırımcıların Türk sigorta sektörüne olan ilgisinin de bu anlamda devam edeceğini ve bunun da çok olumlu bir şey olduğunu düşünüyorum" dedi. İlker Aycı, 2009 yılında şirketler için başlıca sosyal sorumluluk projesinin çalışanlarının iş akitlerini korumak olduğunu söyleyerek, "Bu açıdan bakıldığında 2009 yılında kendilerine bunu hedefleyen şirketlerin sosyal sorumluluk alanında üzerilerine düşeni yaptıkları söyleyebileceğiz" diye konuştu.

HEM BÜYÜME HEM KÂRLILIK
Güneş Sigorta'nın 2007-2011 dönemini kapsayan stratejik planında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirten Aycı, "Şirketimizin stratejik hedefleri arasında büyüme ile birlikte kârlılığın arttırılması da bulunmaktadır" dedi. İlker Aycı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin finansal kriz sürecine pekçok ülkeden daha hazırlıklı olduğunu düşünüyorum. Yine de bu süreçte Türk sigorta sektörü yöneticilerine düşen çok önemli roller bulunuyor. Güneş Sigorta olarak kurumsal sosyal sorumluluk alanında çok etkin çalışmalar yapıyoruz. VakıfBank Güneş Sigorta Spor Kulübü olarak Bayan Voleybol Takımımız ile kazandığımız Avrupa Şampiyonluklarıyla hem Türk sporunun başarılarını uluslararası bir platforma taşıdık hem de Türk kızlarına sporu sevdirme ve yönünde öncü bir rol üstlendik. Bu faaliyetlerimizle, kurumsal sosyal sorumluluk alanında bir ödül de aldık. Bu yatırımlarımız 2009 yılı içerisinde de devam edecek."