kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kovulmak hayatımın en güzel şeyi, iyi ki kriz var

BARIŞ ERGİN
26.11.2008
İş yaşamı konusunda sıra dışı fikirleri olan Ernie Zelinski, işten atılmanın kendisi için hayatının en güzel şeyi olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Kriz, işten çıkarılanlar için fırsat"..
Küresel krizden memnun olanlar da var... İş hayatı hakkında marjinal bakış açısıyla tanınan Ernie Lezinski krizde işten çıkarılan insanlara üzülmüyor, hatta seviniyor. Hayatındaki en iyi şeyin işten atılmak olduğunu söyleyen Zelinski, işten çıkarılmanın bir fırsat olduğu görüşünde. Tek bir şartla. Kısa bir sürede olsa en alt düzeydeki çalışanların hayatlarını sürdürebileceği sosyal bir düzen. 'Sıra dışı' bir yazar olarak adlandırılan ve işten atılmasının hayatının en büyük fırsatı olduğunu söyleyen Ernie Zelinski 17'ncisi düzenlenen Kalite Kongresi'nde SABAH'ın sorularını yanıtladı. Gençliğinde Edminton Power şirketinde çalışan Zelinski beş buçuk yıl boyunca burjada dirsek çürütmüş. Ama yine farklı bir şekilde. İzine çıkma ve çalışma saatleri konusunda anlaşamamış.

ALT DÜZEYDE SORUN BÜYÜK
550 bin baskı sayısına ulaşan 15 kitabı olan Zelinski işten atıldıktan sonra verdiği iki yıllık arada parasız kalmış ve kredi için okula dönmüş. Zelinski, iş hayatına aldığı öğrenci kredileri nedeniyle 30 bin dolar ekside başlamış. Aykırı fikirleri nedeniyle sosyalist olup olmadığı sorusuna ise cevabı '"Kapitalizm insanı insana zarar verir. Sosyalizm de tersi olur" diyerek aslında iki sistemi de eleştiriyor. İnsanların çoğunun kendisi gibi cesur olamayabileceğini söyleyen Zelinski ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'yı örnek vererek "Obama Başkan oldu. Azınlık da olsa insanlar bunu yapabilir" dedi.