kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kürşad Tüzmen Jubarah Bin Eid Al-Suraisy

Haber turu

26.11.2008
'Elde avuçta kamu bankası mı bıraktın?'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın özel bankaları "Kamu bankalarını devreye sokarım" diye tehdit ettiğini savunarak, "Sok da görelim. Elde avuçta kamu bankası mı bıraktın" dedi. Grup konuşmasında, IMF'ye, "ümüğümüzü sıktırmayacağız" diyen Erdoğan'ın şimdi IMF ile anlaşmayı noktalamak durumunda olduğunu belirten Baykal, "KDV'yi yüzde 18'den yüzde 13'e düşürüverin. İngiltere yapıyor. Önemli olan ihtiyaç olduğunda tedbirin alınması. Gecikiyor ve yeterli tedbir alınamıyor" dedi.

TAİ ile Airbus, A350 için anlaşma imzalayacak

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Fransa'nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Anne- Marie Idrac ve beraberindeki işadamları heyetini kabul etti. Bakan Ekren, görüşmede, TAİ ile Airbus arasında, 2012'den sonra hizmete girecek A 350 konusundaki ortak anlaşmanın da gündeme geldiğini ve 4 Aralık'ta Başbakan'ın da katılımıyla anlaşmanın başlayacağını söyledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2009'dan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek üzere bugün toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni asgari ücret çalışmaları için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu toplantıya çağırdı. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, kriz ve enerjiye yapılan zamların ardından asgari ücrete yapılacak zammın öneminin daha da arttığını ve yapılacak zammın, piyasaların canlanmasına katkı yapacağını söyledi.

Türk müteahhitleri S. Arabistan'a gelsin
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Jubarah Bin Eid Al-Suraisy ile yaptığı görüşmede, 100 milyar dolar cari işlemler fazlası veren Suudi Arabistan'daki yatırım bulutunun dünyada yatırım yapacak yer aradığını belirterek, "Biz de bu bulutu ülkemize çekmek istiyoruz'' dedi. Konuk Bakan da, "Biz de Türkiye'den böyle bir bulutun gelip yağmasını temenni ediyoruz. Türk müteahhitlerini bekliyoruz" dedi.

35 bin KEY sahibinin 8 milyon lirasına haciz

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, 35 bin kişinin Ziraat Bankası'ndaki toplam 8 milyon YTL tutarındaki Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarına haciz konulduğunu açıkladı. Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, icra müdürlüklerince takibe alınarak bildirimi yapılan 170 bin çalışan ve emekliden 35 binine ait KEY hesabı bulunduğunu belirterek, 5 bin kişinin KEY hesaplarında bulunan tutarın 5 YTL'nin altında olduğunu belirtti. (ANKA)