kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu..

26.11.2008
Atrium'un yüzde 37.18'i 15 milyon dolara satıldı
Ataköy'deki Atrium Alışveriş Merkezi'nin (AVM) Botim AŞ'ye ait yüzde 51'lik hissesinin, tek lot olarak satışa sunulan yüzde 37.18'ine 15 milyon dolar teklif yapıldı. Atrium AVM'nin bazı banka şubeleri, restoran ve giyim mağazalarının kiracı olarak faaliyet gösterdiği 33 dükkândan oluşan yüzde 51'lik hissesi, Eskidji'nin İstanbul Yenibosna'daki merkezinde yapılan açık artırmada satışa sunuldu. Eskidji Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis tarafından yönetilen açık artırmada, Migros ve yanındaki sinemanın yer aldığı yüzde 37.18'lik hisse tek lot olarak satışa sunuldu. İlk sırada yer alan bu lot için salondan teklif bekleyen Masis, ekspertiz değerine yakın teklif gelmemesi üzerine, "burası için teminatını ödemiş ciddi bir alıcı tarafından 15 milyon dolar" teklif yapıldığını açıkladı. Toplam 33 lotun sunulduğu açık artırmada, dükkânlara, 200 bin dolarla 2 milyon dolar arasında teklifler yapıldı.

100 YTL taksitle konut ödemesi 20 yıl sürecek
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "yoksula 100 YTL taksitle 45 metrekarelik konut'' projesi başlıyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), projenin uygulanacağı illeri belirledi. Konutların net büyüklüğünün 39-47 metrekare olacağını belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 20 yılda ödeneceğini bildirdi.

Telekom'a 12.4 milyon YTL ceza geldi
TTNET'İN "Yaz Fırtınası" kampanyası Türk İnternet Derneği (TİD) tarafından Rekabet Kurulu'na yapılan başvuru sonucunda Türk Telekom ve TTNet'e ortak olarak 12.4 milyon YTL ceza çıktı. Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, TTNet ve Türk Telekom'un perakende ve toptan genişbant internet erişim hizmetleri pazarında hâkim durumda bulunduğuna dikkat çekilerek, hâkim durumunu, fiyat sıkıştırması yoluyla kötüye kullandığına, işaret ediliyor. Açıklamada fiyat sıkıştırmasına yol açacak uygulamalardan kaçınılmasına ve para cezası uygulamasına karar verildiği kaydedildi. TT ise yaptığı yazılı açıklamayla yasalara uyacaklarını duyurdu.