kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Çilekli milföy

Milföyleri oda sıcaklığında bekletip, iyice yumuşamalarını sağlayın. İkiye böldüğünüz çilekleri milföy hamurlarının içlerine koyup, üçgen şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra, pudra şekeri serperek servis yapın.

Malzemeler
* 10 adet milföy hamuru
* 250 gr. dondurulmuş çilek
* 1 adet yumurtanınsarısı
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri

* * *
Şehriyeli kereviz çorbası
Tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Suyu ekleyip, kaynamaya başlayınca rendelenmiş kerevizleri ilave edin. Kerevizler yumuşayınca şehriyeyi ve tuzunu ekleyin. 10 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan alın. Üzeri için zeytinyağını kızdırıp, sarımsakları ve küp şeklinde doğranmış kırmızıbiberi 1-2 dakika sote edin. Sirke ve tuzu da ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra, ocaktan alın. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp, üzerine biberli sosu ilave edin. Üzerini kıyılmış kereviz yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın. Not: Çorbayı pişirirken, kerevizler yumuşayınca şehriyeyi ilave etmeden hemen önce blendırdan geçirebilirsiniz.

Malzemeler
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı un
* 5 su bardağı soğuk su
* 3 adet kereviz
* 3-4 çorba kaşığı tel şehriye, tuz Üzeri için:
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarımsak l1 kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2-3 dal kereviz yaprağı, tuz