kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Artık pek çok erkek feminen görünmekten çekinmiyor.

Cinsiyetler mi karıştı?

ESRA ÇORUH
06.11.2008
Kadınlar erkek pantolonları, erkekler kadın çantaları kullanıyor. Yeni sezonda kadın koleksiyonlarıyla erkeklerinki birbirine karı.tı. Yoksa artık her aileye bir gardırop yeterli mi olacak?..
Katie Holmes, Tom Cruise'un jean pantolonunu giydi, olay oldu.
Hemen ardından sergilenen defilelerde kadın mankenlerin üzerinde erkek kıyafetlerini gördünce, Katie Holmes'un yanlız olmadığını anladık. Sert hatlar, pantolon-ceket takımlar, 'erkek pantolonu' kalıbındaki bol pantolonlar ya da bol ceketler...
Kadın mankenlerin üzerinden düşecek gibi duran bu kalıplar, sizi, eşinizin gardırobundan bir şeyler denemeye itti mi? Ben bunu yaptım, itiraf ediyorum.
Karl Lagerfeld, sonbahar-kış sezonu koleksiyonunda kruvaze ceket-pantolon takımı büyük bir papyonla da tamamlayınca, yeni sezondaki cinsiyetlerin kapışmasına esprili bir yaklaşımda bulunmuş oldu. Aslında erkek siluetini koleksiyonlarına taşıyan tek tasarımcı Lagerfeld değil. Paul Smith, Nina Ricci ve Max Azria da modada cinsiyet farkını ortadan kaldıran modacılardan.

MOR, ERKEKLERİN DE FAVORİ RENGİ
Erkeklerden kadınlara yansıyan sadece maskülen havadaki ceket-pantolon ikilisi değil. Ceket ya da süveterlerin dirseklerindeki dikiş ve yama detayları, kep şapkalar, paçası kıvrılarak giyilen pantolonlar da erkek gardıroplarından kadınlara uyarlanan diğer detaylar... Ayrıca ayakkabı ve çanta koleksiyonlarında kullanılan zımba gibi metal aksesuarlarla yine sert bir hava çiziliyor. Hatta Oxford tarzı bağcıklı erkek ayakkabıları artık kadınların ayaklarında.
Kadınlar erkeklerin gardırobunu sahiplenince, erkekler de kadın kıyafetlerindeki özel detaylara el attı. Büyük boy çantalar artık erkek koleksiyonlarında bulunan, hatta kimi zaman bizim de gözümüzün kaldığı parçalar. Yani kullandığınız çantayı bir erkeğin elinde görürseniz, şaşırmayın! Mürdüm gibi mor tonları sonbahar koleksiyonlarının en popüler renklerinden, üstelik sadece kadınlar için değil erkekler için de...
Kadın kıyafetlerine maskülen çizgilerin adapte edilmesi 1920'lere kadar gidiyor. Kadınsı koleksiyonuyla dikkat çeken Carolina Herrera tasarımlarında papyon kullanırken, Paul Smith, Gianfranco Ferre, Costume National koleksiyonlarında erkek takımlarını, sadece modelleriyle değil, kullanılan kumaşlarla da kadınlara adapte eden tasarımcılardan. Hatta elbiselerde bile erkeksi hatlar hissediliyor. Kruvaze ceketler uzatılıyor, erkek gömleklerinin elbise versiyonları dikkat çekiyor. Bu maskülen çizgiler, büyük el çantaları ve yüksek topuklularla tamamlandığında da, işte size 'seksi maskülen'.
Sonbahar-kış erkek koleksiyonlarında da "Erkek mi, kadın mı?" sorusunu sorduran parçalar sıkça karşımıza çıkıyor. Prada'nın fırfırlı gömleği, taytı andıran dapdar pantolonu, el çantaları ve parlak renkli gömlekleri, bir kadın gardırobundaki parçaları anımsatıyor. 2009 İlkbahar-Yaz defilelerinde sergilenen Christian Dior'un erkek koleksiyonunda da altın payetli pantolon ya da metalik fuşya deri montun hiçbir erkeksi yanı yok. Erkeklere son bir hatırlatmamız var: Özellikle feminen çizgilerdeki tasarımları defilelerden sokaklara taşırken, sınırı doğru çizin. Kişiliğinizi unutmadan ufak ayrıntılarla da ister feminen, ister maskülen olunabilir, bizden söylemesi.