kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Fahir Atakoğlu

Festivalden seçmeler

BÜLENT DENLİ
BÜLENT DENLİ
21.11.2008
Festivalin açılış konserinde sahne alan Avrupa'nın en iyi kontrbas sanatçılarından Renaud Garcia-Fons, 24 Kasım'da ODTÜ'de son albümü Arcoluz'u seslendirecek. Ertesi gün eski Sovyetler Birliği'nin en ünlü caz perküsyoncularından olan Maris'ın önderliğindeki grup ve Antik Pers İmparatorluğu'nun musiki kültürü ve edebi eserlerinden etkilenerek, bu tema üzerine kurulu müziğini kuran Cyminology de aynı sahnede olacak.
Türk cazının kontrbas ustası Selçuk Sun ile Caz Beşlisi ise 26 Kasım'da yine ODTÜ'de müzikseverlerle buluşacak. Ankara'nın önemli cazcılarından oluşan OSO Quartet, 27 Kasım'da Sheraton'da, aynı gün ODTÜ ise, Hollanda'nın en ünlü caz gruplarından biri olan Yuri Honing Trio'yu konuk edecek.
Dünyaca tanınan caz sanatçısı Fahir Atakoğlu da İstanbul in Blue albümü ile Yuri Honing'in ardından başkentlilerle buluşacak.
Kürşat And, İspanya'nın en önemli fusion caz müzisyenleri ile 28 Kasım'da ODTÜ'de sahne alacak. Hemen ardından Perico Sambeat başta caz olmak üzere, flemenko ve Küba müziği gibi farklı tarzlar suncak. Caz standartlarından deneysel caza kadar farklı biçimlerde dört albüm yaratan İtalyan piyanist Riccardo Arrighini ise 29 Kasım'da ODTÜ'de caz severlerle buluşacak.
Aynı akşam İF Performance Hall da, yıllardır Türkiye'de birçok albümde ve caz projesinde yer almış olan Gürol Ağırbaş'ı konuk edecek. 2 Aralık'ta Kerem Görsev farklı bir projeye imza atacak. 3 Aralık'ta ise Cem Tuncer, Emre Topak ve Koray Ergünay'dan oluşan TriBass festivalin bu yılki temasını tam olarak yansıtacak.