kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Önceki gün yapılan G-20 zirvesinde bir araya gelen ülke liderleri, öneri paketleri hazırlama, şirket yöneticilerinin maaşlarını gözden geçirme konusunda karar aldı.

G-20'nin en çaresizleri Obama, Berlusconi

17.11.2008
Dünyanın en çok seyredilen dizilerinden biri olan 'Desperate Housewifes'ın (Umutsuz Evkadınları) G-20 versiyonu çıktı. The Guardian'ın yaptığı analiz haberde 20 ülke ekonomilerinin ve başkanlarının ne kadar çaresiz oldukları tespit edildi. Sıralamada en umutsuz yani en kötü dereceyi Arjantin, İtalya ve ABD aldı. Türkiye ise dört yıldız alarak listenin ilk sıralarında bulunuyor. Gazeteye göre yükselen yıldızlar Hindistan ve Çin ise krizin 'kazananları' olacak. İşte umutsuzlar listesi:

TÜRKİYE: IMF'den para alabilir
Türkiye'nin borcu ile ilgili olarak reyting kuruluşları görünüm değiştirdi. Bu da Türkiye IMF'den para almak zorunda kalabilir. Para birimi sadece geçtiğimiz ay dolar karşısında üçte bir değer kaybına uğradı.

ABD: Acil çözüm şart
Subprime mortgage'la başlayıp krediyle süren krizin merkezi. ABD, bankalar ve toksik krediler için 700 milyar dolarlık kurtarma planı açıkladı. 150 milyar dolarda ekledi, ancak yine de acil çözüme ihtiyacı var.

FRANSA: Durgunluğu erteledi ama...
Fransa ekonomisi temmuz - eylül dönemleri arasında yüzde 0.1 büyüdü. Ama bu rakam durgunluğun geçici olarak ertelenmesi olarak adlandırılıyor. Paris 320 milyar euro ayırarak bankaları kurtarma planı açıkladı.

İTALYA: 7 yılda 4'üncü daralma
Ekonomi iki çeyrekte beklenenden daha yüksek bir oranla yüzde 0.5 daraldı. Bu İtalya'nın yedi yıl içinde dördüncü daralması. Hükümet bankaların sermaye arttırımı için 40 milyar euro ayırdı. Ayrıca 650 milyon euroluk da fon garantisi getirdi.

ALMANYA: Paket üstüne paket
Avrupa'nın en büyük ekonomisi resmi olarak resesyona girdi. İkinci çeyrekte yüzde 0.5 daraldı. İhracatı da daralıyor. Bankalara 400 milyar euro kaynak aktarıyor bunlara ilave olarak bankalara sermaye aktarımı için 100 milyar euro kaynak ayırdı.

HİNDİSTAN: Kazanan olacak
Hindistan küresel ekonomiyi canlandırma konusunda başrollerden birini üstleniyor. Büyümenin bu yıl yüzde 7.5 olması bekleniyor. Geçen yıl bu oran yüzde 9 olmuştu. Bu rakam da ülkenin endüstriyel olarak durgunluğa gireceği tartışmasına sebep oldu.

ÇİN: Dünya onun eline bakıyor
7 yılın en düşük seviyesinde olan sanayi büyümesini ortadan kaldırmak için 586 milyar dolarlık bir kurtarma paketi açıkladı. Elinde 1.9 trilyon dolarlık döviz rezervi var. Çin şu anda dünyanın geneline yardım etme konusunda baskı altında.
Haberin fotoğrafları