kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

106 bin özürlüye evde bakım ücreti veriliyor

Giriş Saati : 17.11.2008 11:36
Güncelleme : 17.11.2008 18:44
Yeni Haber
Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, eylül ayı itibariyle 106 bin 458 özürlüye evde bakım ücreti verildiğini bildirdi.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un konuya ilişkin soru önergesini yanıtlayan Çubukçu, evde bakım ücreti uygulamasının yeni olması nedeniyle ödeneklerin zamanında ve düzenli aktarılmamasından kaynaklanan sıkıntılar yaşandığını, ancak yapılan düzenlemelerle aksaklıkların giderildiğini belirtti.

Çubukçu, evde bakım ücreti için yapılan başvuruların kabul edilmemesi veya dondurulmasının söz konusu olmadığını ifade ederek, iller ya da bölgeler arasında ayrımcılık yapıldığı iddialarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

''Evde bakım hizmetlerinin sunumunda bakıma muhtaç özürlülerin yaşadıkları aile ortamından ayrılmadan bakımı esastır. Bu çerçevede hizmet verilen grubun özel ilgi ve desteğe ihtiyaç göstermesi nedeniyle evde bakım ödemelerinde iller ya da bölgeler arasında bir ayrımcılık söz konusu değildir. Ülkemizin her yerindeki bakıma muhtaç özürlülerin bu hizmetten yararlanması sağlanmıştır. Konuyla ilgili herhangi bir ayrımcılık söz konusu değildir.''

Evde bakım ücreti ödemelerinin zamanında, düzenli ve aksatılmadan yapılmasına hassasiyet gösterildiğini belirten Çubukçu, eylül ayı itibariyle 106 bin 458 özürlüye evde bakım ücreti verildiğini bildirdi.
Çubukçu'nun verdiği bilgiye göre, en fazla evde bakım ücretinden yararlanan illerin başında 6 bin 591 kişiyle İstanbul geliyor. İstanbul'u, 5 bin 820 kişiyle Ankara, 5 bin 400 kişiyle İzmir, 4 bin 158 kişiyle Hatay, 3 bin 163 kişiyle Konya, 2 bin 962 kişiyle de Diyarbakır izliyor. En az bakım ücreti alan iller ise Ardahan (134), Tunceli (242) ve Kilis (283).


AA