kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hastanelerde provizyon kuyruğu

Giriş Saati : 17.11.2008 13:55
Güncelleme : 17.11.2008 22:06
Yeni Haber
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) provizyon sisteminde bu sabah meydana gelen teknik arıza, hastanelerde uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Ankara'da Bir çok hastanede, bu nedenle hastalardan sağlık karnelerinin ya da nüfus Kağıtlarının fotokopisi istendi. Bunun sonucu da bir çok hastanenin poliklinik hizmetlerinde aksama meydana geldi.

Ankara 75.Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Özel Hastanelerden 29 Mayıs Hastanesi başta olmak üzere bir çok hastanenin polikliniğinde uzun kuyruklar oluştu.

Başta 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere bir çok hastanede yetkililerin, bu fotokopi talepleriyle ilgili hastalardan herhangi bir ücret talep etmedikleri öğrenildi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu bilgisayarında meydana gelen arıza daha sonra giderildi. SGK yetkilileri, hafta sonu provizyon sistemindeki teknik çalışma nedeniyle aksaklık oluştuğunu belirterek, arızanın daha sonra giderildiğini ve hastalara normal provizyon verildiğini bildirdiler.

PROVİZYON SİSTEMİ ECZANELERDE DE ÇÖKTÜ

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun provizyon sistemi eczanelerde de çöktü. Muayene ücretlerinin hesaplandığı sistemde ne kadar muayene ücreti çıkacağı bilinemediği için hastalara ilaç verilemiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sorunlu çalışan provizyon sistemi, sabah saatlerinden bu yana gerek hastanelerde gerekse eczanelerde karmaşaya sebep oldu.

SGK'nın provizyon sisteminin gün içerisinde sık sık devre dışı kalması sonucu Hastanelerde oluşan uzun kuyrukların oluşmasının yanı sıra, eczanelerde de, hastalara ilaç verilmesinde büyük aksaklıklar yaşanıyor.

Eczanelerden alınan muayene ücretlerinin görüntülendiği provizyon sisteminin aksamasıyla muayene ücretlerini hesaplayamayan eczacılar hastalara ilaç veremiyor.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan ANKA'ya yaptığı açıklamada, daha fazla mağduriyetin yaşanmaması için "sorunsuz ve kesintisiz" çalışan bir provizyon sistemi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi. Saydan, özellikle muayene katkı payı uygulamasının eczaneler aracılığıyla tahsil edilmesi uygulaması nedeniyle, sigortalılardan ne kadar muayene ücreti alacağını bilemeyen eczacıların hastalara ilaç hizmetini veremez durumda olduğuna işaret etti.

Çalışmayan provizyon sisteminin yeni bir sorun olmadığını ifade eden Saydan, "Bu ne yazık ki yıllardır devam eden bir sorundur. 3 yıldır, defalarca uyarmamıza rağmen sorunları giderilemeyen provizyon sistemi için yetkililere "Bu sorunlar ne zaman düzelecek?' diye sormak istiyoruz" dedi.

ANKA