kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

En büyük Japon yatırımı krizde geldi

17.11.2008
Türkiye'ye bugüne kadar yapılan en büyük Japon yatırımı krizde geldi. Intercity'nin yüzde 45'ini alan Japon Mitsubishi Grubu 4 yılda 3 milyar dolar yatırım yapacak..
Küresel krizin yaşandığı bir dönemde Japonya'dan sevindirici bir haber geldi. Japon Mitsubishi Grubu, 2000'li yıllardan itibaren araç/filo kiralama sektöründe faaliyet gösteren Intercity'in yüzde 45'ini satın alma kararı verdi. Intercity ve Mitsubishi Grubu önümüzdeki 4 yılda 3 milyar dolarlık yatırım yapacak. Mitsubishi Grubu, bu ortaklıkla birlikte Türkiye'ye yapılan en büyük Japon yatırımının ortağı haline gelecek.

GELECEĞE YATIRIM
Bugüne kadar Türkiye'de yapılan en büyük Japon yatırımı Toyota tarafından gerçekleştirilmişti. 1994 yılı Eylül ayında Adapazarı tesislerinde üretime başlayan şirketin, bugüne kadar yaptığı yatırım 1 milyar euroyu buldu. Japon Mitsubishi'nin kriz döneminde Türkiye'ye yatırım yapmasının, Mitsubishi'nin Türkiye'ye güvendiği ve ülkenin geleceğine inandığı şeklinde yorumlanıyor. Intercity ve Mitsubishi Grubu önümüzdeki 4 yılda yapacağı 3 milyar dolarlık dev yatırımla kiralık araç pazarını daha da büyütmeyi ve bu alandaki liderliliğini pekiştirmeyi hedefliyor. Mitsubishi Grubu şirketleriyle gerçekleştirdiği ortaklık ile birlikte önümüzdeki yıllarda Intercity'nin sadece araç kiralayan bir şirket olmaktan çıkarak, çok çeşitli ürünlerde operasyonel kiralama hizmeti de verebilen bir kuruma dönüşmesi hedefleniyor.

FİLO BÜYÜYECEK
27 bin adetlik araç filosu bulunan Intercity, yeni yapısıyla 4 yılda 100 bin araca çıkacak. Şirketin araç filosunun değeri 3 milyar doları bulacak. Mitsubishi ortaklığıyla birlikte Intercity, araç kiralamanın yanı sıra, farklı alanlara da girecek. Intercity, ileride jet uçaktan, yata, iş makinesinden helikoptere kadar geniş bir yelpazede operasyonel kiralama hizmeti sunacak. Intercity ve Mitsubishi Grubu arasında yapılan ortaklığın imza töreni yarın İstanbul'da yapılacak. Toplantıya; Intercity Genel Müdürü Vural Ak, Mitsubishi Corporation Endüstriyel Finans, Lojistik ve Geliştirme Grubu Grup COO Hideshi Takeuchi ve Mitsubishi UFJ Lease & Finance Yönetim Kurulu Üyesi Kenichi Shim1ada'nın katılacak. Toplantıda yatırımın detayları ile ortaklığın hedefleri de anlatılacak.