kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Aka Gündüz Özdemir

'2009 yılı için iş planı yapmakta zorlanıyoruz'

17.11.2008
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, belirsizlikler yüzünden 2009 iş planlarını yapmakta zorlandıklarını söyledi..
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, 2009 için belirsizliğin hat safhada olduğunu belirterek 2009 için iş programı yapmakta zorlandıklarını söyledi. Firmalarının 2009 hedeflerinde 'kesinlikle' revizyon olacağının altını çizen Özdemir, bu yıl yaşanan daralma dolayısıyla planlarının gerçekleşmediğini söyledi. Özdemir, "2009 için tutarlı bir varsayımlar silsilesi elde etmeye çalışıyoruz; 'kriz ne olacak, ekonomi ne kadar büyüyecek, cari açık ne şekle gelecek?' Buna benzer parametrelerle ilgili bilgisizlik çok hat safhada. Şu anda 2009 için iş programı yapmakta zorlanıyoruz. Bir tek biz değil, herkes zorlanıyor şu anda" diye konuştu. Özdemir, dayanıklı tüketim malları sektörünün hem ihracat hem de iç pazar olarak global finansal krizden etkilendiğini söyledi.

SANAYİDE KRİZİN ETKİSİ
Geçmiş krizlerin sadece Türkiye'yi ilgilendirirken, yaşanan krizin boyutu konusunda bir şey söylenemediğini vurgularak "Bu itibarla kimsenin gayri samimi bir şekilde ortaya çıkıp, küçük menfaatlerle hükümeti belli bir yöne götürmek gibi bir amacı olsa dahi, bunların itibar kazanacağını sanmıyorum" dedi. Özdemir ayrıca sanayi üretimindeki küçülmenin tamamının krizden kaynaklandığını belirterek "Bunlar tamamen krizin etkisi. Başka bir yerde bir şey aramaya gerek yok" dedi.