kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Balık buğulama

Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. Domates suyu ve suyu tencereye dökün ve defne yaprağını ekleyin. Sarımsakları dövün, soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağla birlikte tencereye alın. Bir dilim limon, soya sosu, karabiber, kırmızıbiber ve yeteri miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine bir çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5- 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra, çukur bir servis tabağına alın.

Malzemeler
* 1 adet beyaz etli balık
* 1.5 su bardağı domatessuyul 1 su bardağı su
* 2 adet defne yaprağı
* 2 diş sarmısak
* 1 adet soğan
* 3 çay kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* 1 dilim limon
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* Tuz

* * *
Armut tatlısı
Armutları düzgünce ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup, içlerine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın. Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin. Ardından üzerlerine 2 çorba kaşığı tozşekerle, yarım su bardağı portakal likörünü ilave edin. En üste ise, 1 tatlı kaşığı tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın. Daha sonra, üzerine krem şanti sıkıp servis yapın.

Malzemeler
* 3 adet armut
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* Yarım su bardağı portakal likörü
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 su bardağı krem şanti