kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

15.11.2008
Türkiye turizmde en iyiler sıralamasında 15'inci oldu
ABD'nin önde gelen gezi dergilerinden Conde Nast Traveler okuyucuları tarafından belirlenen en iyiler listesinde Türkiye başlarda yer aldı. Derginin Kasım 2008 sayısı, "Turizmde İlk 100-Dünyanın En İyileri-Okuyucu Ödülleri" sayısıyla en iyi turizm ürünlerinin seçimini ve sıralamasını yaptı. Türkiye "ülkeler" sıralamasında 86.82 puanla 15. sırada yer aldı. Güney Avrupa'nın en iyi otelleri sıralamasında, Four Seasons-Sultanahmet 5., Çırağan Palace Kempinski 27. ve Ceylan Intercontinental Otel 44. sırada sayıldı. En iyi 10 Avrupa adası kategorisinde ise, Bozcaada ve Türkiye'nin Ege Adaları 4. sırada ödüllendirildi. Trend belirleyici seyahat dergileri arasında gösterilen ve 1 milyonun üzerinde basılan CondNast Traveler dergisinin okuyucu ödülleri sayısı her yıl basılıyor ve ABD'li turistlerin seyahatlerini şekillendirirken başvurdukları kaynaklar arasında gösteriliyor. Bu arada dünyanın en lüks gemilerinden biri olarak kabul edilen 6 yıldızlı "Queen Victoria'' gemisi, 1924 yolcusu ile İzmir'in Dikili Limanı'na geldi.

'Zenginlik için kadınları ön plana çıkarmalıyız'
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyasında kadınların önemine vurgu yaparak, "Zengin olmak istiyorsak, kadınlarımızı da girişimcilik noktasında ön plana çıkarmalıyız" dedi. İş hayatındaki kadınların önemsenmesi ve yeni sahalar yaratılması gerektiğini söyleyen ve "Kadın girişimcileri önemsemeliyiz" diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Eğer Türkiye insanlarını zengin edecekse, 700 bin kişiye iş imkanı sağlanacaksa net bir formül var. O da girişimci sayısını artırmak. Girişimci sayısını artıramazsan mevcuda şükretmek zorundasın."

Şimşek'ten Polyannacı iddiasına sert tepki geldi
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün kriz karşısında "Polyanna'cı bir tavır Sergilemek" ile itham edilmesinin tamamen gerçek dışı ve bilinçli bir saldırı olduğunun düşünüldüğü bildirildi. Devlet Bakanlığı'nın, dün bir gazetenin manşetinde yer alan iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün bir gazetenin manşetinde yer alan bazı mesnetsiz iddiaları hayretle takip etmiş bulunuyoruz" denildi. Bakan Şimşek'in, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı ile ilişkilerinde sıkıntı olduğu, görüş ayrılıklarının yaşandığı" şeklindeki iddianın ise tamamen "hayal ürünü" olduğu, gerçekle bağdaşmadığı açıklandı.