kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ford'un krize karşı en büyük silahı Türkler

19.10.2008
Küresel krizde Ford'un en önemli kozu Türkler olacak. Avrupa'da Türkiye ile yüzü gülen Ford'un, krize karşı silahı şimdi de Yeni Fiesta... Fabrikanın başında ise bir Türk var..
Mali kriz içindeki otomotiv devi Ford'un yüzünü son yıllarda bir tek Avrupa operasyonu güldürüyor. Bunda da Ford Otosan'ın payı büyük. Kocaeli fabrikasında üretilen Transit ve Transit Connect'in desteğiyle Avrupa'da önemli bir başarı elde eden Ford, bu başarıyı Transit Connect'leri 2009 yılından itibaren Türkiye'den ithal ederek Amerika'ya taşımaya hazırlanıyor. Diğer taraftan Ford, küresel krize karşı en büyük silahı olacak yeni Fiesta'nın üretimini de iki yıl önce bir Türk'e bağladı. Yeni Fiesta'nın şu an dünyadaki tek üretim merkesi olan Köln Fabrikası'nın Direktörlüğünü, Ford Otosan Fabrikası'nın eski Genel Müdürü Nuri Otay yapıyor. Otay, 400 bin adetlik kapasiteye sahip ve 4 bin çalışandan yüzde 30'u Türk olduğu fabrikada, Ford'un kriz silahı Fiesta'yı üretecek.

EKONOMİK OTOLAR
Türkiye'de Autoshow Fuarı'yla birlikte satışa sunulan yeni Fiesta'nın Antalya'da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, 2008 yılının kendileri için özellikle küçük otomobiller açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Yeni Fiesta'nın ardından yeni Ka'yı da satmaya başlayacaklarını belirten Flewitt, "Kriz ortamında bu modeller hem Türkiye'de hem de dünyada Ford için büyük şans. Dünyayı saran krizleri sanki önceden tahmin etmişiz gibi satışları canlandıracak araçları sırayla devreye sokuyoruz. Krize karşı özellikle yeni Fiesta çok önemli bir silah olacak" dedi. Flewitt konuşmasını şöyle sürdürdü: "32 yıllık süre içerisinde üretilen 6 nesil Fiesta, Avrupa'da 12 milyonun üzerinde bir satış elde etti. Bu rakam Ford Avrupa'nın toplam satışlarının yüzde 32'si. Şimdi bu mirası yeni nesil Fiesta ile yukarılara taşıyacağız. Türkiye'de Fiesta, 5 kapılı küçük araç segmentinde yüzde 8.3'lük pazar payıyla lider. Yeni Fiesta'yla bu oranı yüzde 10'a çıkartıp liderliğimiz sürdürmek istiyoruz."
Haberin fotoğrafları