kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"En kısa sürede kararımızı vereceğiz"

Giriş Saati : 15.11.2008 11:10
Güncelleme : 15.11.2008 18:20
Yeni Haber
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin süreci en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

SHP Parti Meclisi Toplantısı Genel Başkan Murat Karayalçın başkanlığında başladı. Karayalçın, toplantı öncesi kısa bir açıklama yaptı ve soruları yanıtladı. Karayalçın, CHP'ye ne zaman katılacağına ilişkin soruyu yanıtlarken, "Bu konuda zamanlama çalışması yapıyorum. Bugünkü PM bu süreçlerden birisi. Bugünkü toplantıda hep birlikte bu konudaki siyasi değerlendirmemizi tartışacağız. Yine seçime girip girmeme konusunu değerlendireceğiz. Sayın Baykal ile yaptığım görüşmenin sonucunu değerlendireceğiz. Mümkün olan en kısa sürede de kararımızı vereceğiz" dedi.

Karayalçın'a DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Ankara'dan aday gösterecekleri şeklindeki açıklamaları hatırlatıldı. Karayalçın, "Umarım böyle bir gelişme yaşanmaz. Sayın DSP Genel Başkanı bu konuda umarım toplumsal duyarlılığı dikkate alır ve ona göre karar verirler"

KURAY SIKINTISI

Öte yandan PM üyelerinden Sarp Kuray daha önce yaptığı açıklamalarda Karayalçın'ın parti organlarına bilgi vermeden adaylık açıklaması yaptığını belirtmiş ve "parti organları ve hukukuna" saygı duyulması çağrısı yapmıştı. Kuray'ın, bu yöndeki eleştirilerini bugünkü toplantıda da dile getirmesi bekleniyor. Toplantıda ayrıca, SHP Küçük Kurultay toplanıp toplanmaması da tartışılacak. Karayalçın'ın PM'den çıkacak karar doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek. (ANKA)