kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kıbrıs'ta çözüm eşit ortaklığa dayanacaktır"

Giriş Saati : 15.11.2008 15:58
Güncelleme : 15.11.2008 18:20
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kıbrıs'ta çözüm siyasi eşitliğe, Ada'da iki ayrı halkın ve iki ayrı demokrasinin varlığı ile iki Kurucu Devlet'in eşit statüyle oluşturacakları yeni bir ortaklığa dayanacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 25. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen aracılığıyla bir mesaj gönderdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 25'inci yıldönümü dolayısıyla Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Türklerini içtenlikle kutladığını dile getiren Abdullah Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kıbrıs meselesi ve Kıbrıs'taki kardeşlerimizin haklı mücadelesine önem ve öncelik verdiğimi her vesileyle vurguladığım malumlarıdır. Kıbrıs Türk halkının, siyasi eşitlik ve özgürlük mücadelesinde elde ettiği başarı her türlü takdirin üzerindedir. KKTC'nin insan haklarına saygılı ve demokratik hukuk devleti kimliğiyle her geçen gün ileriye gitmesi, anavatan Türkiye için büyük heyecan ve gurur kaynağıdır. Kıbrıs'ta çözüm siyasi eşitliğe, Ada'da iki ayrı halkın ve iki ayrı demokrasinin varlığı ile iki Kurucu Devlet'in eşit statüyle oluşturacakları yeni bir ortaklığa dayanacaktır.

Türkiye, tarihi ve ahdi mesuliyetinin bilincinde olarak, bugüne kadar olduğu gibi, gelecekte de, Kıbrıs Türk halkının dirayetli liderliğinizde adil, yaşayabilir ve kalıcı bir çözüm için gösterdiği özverili çabaları destekleyecektir. Anavatan ve garantör üç ülkeden biri olarak 3 Eylül 2008 tarihinde başlayan müzakere sürecinin hedefine ulaşması samimi arzumuzdur. Öte yandan, KKTC halkı üzerindeki haksız, gayrıinsani ve hukuk dışı kısıtlamaların kaldırılması bağlamındaki ortak çabalarımız kararlılıkla devam edecektir. Türkiye ve kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bulundukları coğrafyada istikrar ve güvenliği sağlayarak, barışın ve aydınlık yarınların teminatı olacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle, Bayramınızı yeniden kutlar, bilvesile KKTC halkına huzurlu, güvenli ve müreffeh bir gelecek temenni ederim."

(CİHAN)