kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çölün ortasındaki cennet Dubai

Giriş Saati : 14.10.2008 11:17
Güncelleme : 14.10.2008 11:52
Dubai, uçsuz bucaksız çölde bir serap gibi görünüyor ama tamamen gerçek. Arap gelenekleriyle batı kültürünün iç içe geçtiği Dubai, masmavi denizi, çöl safarisi, lüks otelleri ve cazip alışveriş olanaklarıyla bir turizm cenneti Arap Yarımadası'nda yer alan Birleşik Arap Emirlikleri'nin 7 emirliğinden biri olan Dubai, bölgedeki en modern şehirlerin başında geliyor.

*DUBAİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Yaklaşık 1 milyon 400 kişinin yaşadığı Dubai, özellikle kuzey yarımkürede kış yaşanırken turistlerin akınına uğruyor. Nüfusun büyük bölümünü Hintliler, İranlılar ve Araplar oluşturuyor. Çölün ortasındaki bu cennette hemen hemen her milletten insanı bir arada görmek mümkün. Sokaklardaki bu çeşitlilik ve renklilik, Dubai'ye kendine özgü bir rahatlık kazandırmış. Herkes istediği gibi giyiniyor, dilediği gibi yaşıyor.

ÇÖL AKTİVİTELERİ

Dubai'de sizi bekleyen bir başka sürpriz de çöl manzarası ve çölde yapılan çeşitli aktiviteler. Kumullar üzerinde cip safari, kum kayağı, deve gezintileri, Hacer dağlarındaki vadilerde yüzme keyfi, çölde barbekü gecesi ve bedevi köylerini ziyaret, bu aktiviteler arasında yer alıyor. Ayrıca çölde araç kullanmak isteyenler için özel ders veren şirketler de bulunuyor. Dört tekerlekli ATV motosikletlerle de kuru nehir yatakları ve vadilere gezi yapılabiliyor.

YEMEK KÜLTÜRÜ

Dubai'de dünya mutfaklarından seçenekler bulabilirsiniz. Yoğun turist potansiyeli olan şehirde her zevke hitap edecek restoran mevcut. Hint usulü sokak yemekleriyle dünya mutfaklarını temsil eden gurme restoranlarda yemek yemek çok cazip seçenekler olarak yer alıyor.

Eğer Arap yemeklerinden tatmak isterseniz seçeneğiniz bol. Türk mutfağında alışık olduğumuz patlıcan yemeğini Dubaili aşçılar fırında pişiriyor ve Türkiye'de zor rastlayacağınız farklı bir patlıcan türüyle size sunuyor. Ayrıca hurma dolması adlı yemekleri ise tatlı ve peynirli bir karışımdan oluşan değişik bir lezzet.

EĞLENCE HAYATI

Dubai'de gece eğlencenizde alkol almak isterseniz dışarıdan herhangi bir yerden bunu temin etmek biraz zor. Ancak bar ve otellerde içki tüketimi serbest. 30 yıl önce oldukça sıkı kuralları olan Araplar şu anda dünyanın dört bir yanındaki ünlü bar ve restoranların bir kolunu da burada açılmasına izin vermiş.

Dubai ve Jumeria Beach bölgesinde dünyaca ünlü Planet Hollywood gibi eğlence mekanlarını, bar ve restoranları bulabilirsiniz.

Bölgenin en çılgın, bir o kadar da büyük eğlence yeri ise Eğlence ve Su Parkı. En son teknoloji ile donatılmış, nefes kesen uzun kaydırakları ve çeşitli eğlencesiyle gençlerin ve çocukların ayrılamadıkları bir cennet ada.

ALIŞVERİŞ

Dubai'de daha doğrusu Deira'da tam 29 tane büyük alışveriş merkezi var. İskeleden iner inmez, girdiğiniz her sokakta sizi farklı satıcılar bekliyor olacak. Gold Souk'la (Altın Pazarı) iç içe giren Spice Souk (Baharat Pazarı) mistik bir duman bulutu ile ziyaretçileri karşılıyor.

Eğer teknoloji ve bilgisayar tutkunuysanız 'Al Arn Center' yani Computer Plaza aradığınız her şeyi bulmanızı sağlayacak bir yer. Dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alan Dubai Uluslararası Havalimanı'nı da bir alışveriş cenneti olarak tanımlamak yanlış olmaz.

KONAKLAMA

Dubai'de kaliteli 5 yıldızlı sayısız otel seçenekleri yer alıyor. Ancak kalınacak oteli özenle seçmekte büyük yarar var. Örneğin Emirates Kuleleri daha çok işadamlarına ya da şehre yakın olmak isteyenlerin tercihi. The Jumeirah Beach Club Hotel ise küçük çocuklu aileler ve balayı çiftleri için çok uygun. The Jumeirah Hotel, Burj Al Arab Oteli ile karşı karşıya. Aktivitelerin daha çeşitli olduğu, daha hareketli bir resort otel. Diğer gözde oteller ise şöyle: Al Maha Desert Resort, Shangri-La Hotel, Le Royal Meridien Beach Resort&Spa

BURJ AL ARAB

Dubai'nin simgesi sayılan ve "Yelken Otel" diye de adlandırılan Burj Al Arab, 7 yıldızlı bir lüks ve teknoloji harikası. Bu otelde konaklamak oldukça pahalı olsa da önünde fotoğraf çektirmek serbest. Bu süper deluxe suit otelde lüks ve servis anlayışına yeni standartlar getirmekle kalmayıp, misafirlerin gece ve gündüz olası kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için her türlü ayrıntıyı düşünerek hayata geçirmiş. Her suit için bir görevli 24 saat hizmet etmekte. İki katlı bu suitlerde teknoloji nefes kesici. Kumanda aleti ile televizyon kanallarından istediğiniz filmi izlemekle kalmayıp perdeleri açıp kapatabiliyor, zil çaldığında yerinizden kalkmadan kimin geldiğini dev ekrandan takip edebiliyor, bulunduğunuz yerden kapıyı açabiliyor, görevliyi arayabiliyor ve diğer başka hizmetlerin yerine getirilmesini telefon açmadan, anında gerçekleştirebiliyorsunuz. Odanın ışıklarını ayarlayabiliyor, odayı gün batımı ve gökkuşağı renklerine büründürerek eğlenceli bir ortam yaratabiliyorsunuz. Suitinizden görünen manzara ise olağanüstü.

Denizin ortasında suni bir ada yaratılarak inşa edilen Palmiye adası tam karşınızda duruyor. 18. katta nefis deniz ve çöl manzarası, iki yüzme havuzu ve çeşitli SPA ve fitness donanımı ile Assawan Spa&Health Club, Dubai'nin en gözde dinlenme merkezi. Çeşitli restoran ve barların en can alıcısı ise küçük bir denizaltı ile gidilen dev akvaryumlu deniz ürünleri restoranı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YAPAY ADASI

Hurma ağacı şeklinde tasarlanan ve "Dünyanın Sekizinci Harikası" olarak lanse edilen Palmiye Adası, gelmiş geçmiş en büyük yapay ada projesi. İnsan eliyle yaratılan bir mimari harikası, hiçbir şeyin imkansız olmadığını anlıyorsunuz. Jumeirah sahilinden biraz açıkta inşa edilen Palmiye Adası, 5 kilometre çapında bir alana yayılıyor.

Villalar ve lüks otellere ev sahipliği yapan adada, Venedik kanalları, Japon bahçeleri, Brezilya yağmur ormanları gibi mekanlar yeniden yaratılmış. Dalış meraklıları için de Maldivler simülasyonu düşünülmüş. Helikopter ve tekne ile ulaşılabiliyor.