kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şimşek'ten Polyanna suçlamalarına yanıt

Giriş Saati : 15.11.2008 13:36
Güncelleme : 15.11.2008 15:49
Yeni Haber
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek bazı basın organlarında yer alan Başbakan Tayip Erdoğan'ı ekonomik kriz konusunda pembe tablolar çizerek yanılttığı yönünde çıkan yorumlara cevap verdi.

Şimşek yaptığı yazılı açıklamada bir gazete manşetinde yer alan bazı mesnetsiz iddiaları hayretle takip ettiğini belirtti.

Şimşek adına devlet bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Küresel krizin dalga dalga ülkemiz ekonomisini de etkileyeceğini, ilk olarak aylar önce Denizli'de işadamları ile yapılan bir toplantıda dile getiren Sayın Bakan Mehmet Şimşek'in, bu vesile ile iş dünyasını daha dikkatli hareket etmeye davet ettiği ve Sayın Bakan'ın bu uyarıları günlerce tüm yazılı ve görsel medyada gündeme gelirken, bugün kriz karşısında "Polyanna'cı bir tavır sergilemek" ile itham edilmesi tamamen gerçek dışıdır ve bilinçli bir saldırı olduğu düşünülmektedir.

Sayın Bakan, tüm açıklamalarında Türkiye'nin dünyadan izole bir ada olmadığını, tüm ülkeler ile etkileşim içinde olduğunu ve bu nedenle küresel krizden etkileneceğini açık açık ifade ederken, bu medya grubunun bu sözleri görmezlikten gelmesi hayretle karşılanmıştır.

Uluslararası Para Fonu (IMF) konusunda ise Sayın Bakan'ın beyanatları oldukça açıktır. Sayın Bakan, Türkiye'nin şu an mali kaynaklarının yeterli olduğunun özellikle altını çizmiş, IMF bir çıpa olacaksa, bunun gerekirse İhtiyati Stand-By olarak gündeme gelebileceğini, bu konuda da teknik çalışmaların sürdüğünü defalarca belirtmiştir.

Sayın Bakan'ın, Hazine Müsteşarı Sayın İbrahim H. Çanakcı ile ilişkilerinde bir sıkıntı olduğu, görüş ayrılıklarının yaşandığı ise tamamen hayal ürünüdür ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Bunun da kasıtlı bir iddia olarak gündeme taşındığı değerlendirilmektedir.

Ayrıca basına kapalı gerçekleşen bir toplantının içeriğine ilişkin Sayın Bakan Şimşek ile BDDK Başkanı Sayın Tevfik Bilgin arasında, Türk özel bankalarına ilişkin geçtiği iddia edilen sözler ise tamamen hayal ürünü, mesnetsiz ve gerçek dışı ifadeleri içermektedir."