kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Türk Telekom Yönetim Kurulu son gönemde Denetim Kurulu hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

'Hükümete saldırıyı bizim üzerimizden yapmayın'

TARIK YILMAZ / ANKARA
14.11.2008
Türk Telekom Genel Müdürü Doany, şirketle ilgili eleştirilere sert yanıt verdi. "Politikacı olsam bu saçmalığa yanıt verirdim. Hükümete saldırı üzerimizden yapılmasın bu saldırılar etik dışı" dedi..
Türk Telekom CEO'su Paul Doany muhalefetten gelen eleştirileri 'politik saldırı' olarak değerlendirip, "Biz politikacı değiliz. Hükümete yapılacak saldırı bizim üzerimizden yapılmasın. Bu saldırılar etik dışıdır" dedi. Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin kamudan devralınmasının 3'üncü yılında basın mensuplarıyla bir araya gelen Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü Paul Doany, son dönemde ismi çok tartışılan ve TT'nin dün oluşturulan yönetim kuruluna giren Abdullah Tivnikli ile diğer kurul üyeleri soruları yanıtladı. Hariri ve Doany'nin yanıtladığı soruların önemli kısmı gizli ortağı temsil ettiği iddialarına maruz kalan Tivnikli ile ilgiliydi. Son dönemde muhalefet partilerinin TT'nin hükümetle ilişkilerinin eleştiri konusu yapması, Tivnikli'nin gizli ortaklığına yönelik sorulara Doany'nin ilk tepkisi "Politikacı olsam bu politik saçmalığa yanıt verirdim" oldu. Bu şirketin yüzde 15'inin halka açık, yüzde 55'inin yabancıya ait olduğunu ve şirkete saldıran herkesin ne yaptığını iyi düşünmesi gerektiğini belirten Doany "Teşekkür edilmesini beklemiyoruz ama adil olmayan saldırıları eleştiriyoruz" diye konuştu.

ÜSLUBUNU SERTLEŞTİRDİ
Toplantının sonunda ise Doany'nin üslubunun sertleştiği dikkat çekti. "Şirket siyaset için asla kullanmayın" diyen Doany sözlerine şöyle devam etti: "Sahip olduğunuz imtiyazları bu şirkete saldırmak için kullanmayın. Bu şirkete saldırmak doğru yol değil. Burada kanun dışı hiçbir saldırıyı kabul etmeyeceğiz ve buna karşı gerekeni yapacağız. Saldırmak istiyorsanız seçim sandığında karşılaşın. Biz Türkiye'nin seçtiği partiye saygı duyuyoruz. Eğer hükümete saldırmayı düşünüyorsanız yazılan her kelimeye dikkat edin. Herkesin hükümeti eleştirme hakkı var. Ancak bunu şirketle ilişkilendirmeyin. Lütfen hükümeti eleştirenler doğru adrese saldırsın. Bu şirkette çalışanlara hakaret etmesinler. Cevap verme hakkımıza saygı gösterin."

HEDEFLER VE PLANLAR DEĞİŞMEDİ
TT'yi satın almanın normal bir satın alma değil gelecekte yapılacak yatırımların teminatı olarak gördüklerini söyleyerek sözlerine başlayan Hariri ise Türkiye'deki yatırımlardan mutluluk duyduklarını söyledi. Grubun hükümete yakın olduğu yönündeki soruya Hariri, TT yanında TBank'la da faaliyet gösterdikleri yaınıtını verdi ve hem düzenlemenin hem de hükümetin rolünün adil olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Hariri, TBank'ta hükümetin ortaklığı olmamasına karşın bankanın performansından memnun olduklarını dile getirdi. Hükümetin yabancıları teşvik etmede başarılı oluğunu belirten Hariri, "Bu bizim bildiğimiz bir sır değil " diye konuştu.