kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İŞADAMLARI VE SİYASETÇİLER AÇILIŞTA BULUŞTU..Moldova’nın başkenti Kişinev’de hizmete giren Mall Dova’nın açılışına Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Ramsey’in patronu Remzi Gür de katıldı.

Mallar gümrüğe takıldı dev markalar açılışa yetişemedi

PINAR ÇELİK
14.11.2008
Hüsnü Özyeğin'in büyük hissedarı olduğu Anchor Group'un yaptığı Moldova'nın ilk AVM'si Malla Dova'daki markaların malları gümrükte kalınca, birçoğu açılışa yetişemedi..
Romanya'da 400 milyon Euro'yu bulan yatırımlarının ardından bölgede yatırım kararı alan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, 50 milyon Euro'luk yatırımla Moldovya'nın ilk alışveriş merkezi (avm) Mall Dova'yı başkent Kişinev'de açtı. Mall Dova'da açtıkları mağazalarla ülkeye ilk kez giren markalar, mallarını gümrükten alamayınca, alışveriş merkezinin açılışında kepenk kaldıramadı. Hüsnü Özyeğin'in yurtdışındaki yatırımlarını yapan Anchor Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Çapa, Moldova'nın resmi prosedürlerinin çok sıkı olduğunu belirterek, "Mağazaların yüzde 60'ı gümrükle ilgili sorun yaşıyor. Ülkeye Mall Dova ile giren pek çok markanın malı gümrükte kaldı" dedi.

YATIRIMA DEVAM
Dünyada yaşanan krizle ilgili olarak da konuşan Çapa, "Kriz var diye oturup bekleyemeyiz. Romanya'da projeleri hazır rezidans, plaza ve avm yapmaya hazırlanıyoruz. Bunun toplam tutarı 750 milyon Euro'ya ulaşıyor" dedi. Doğu Avrupa ülkelerinde aktif bir rol üstlendiklerini anlatan Çapa projelerle alakalı şu bilgileri verdri: "90 bin metrekare üzerinde dört bloktan oluşan 507 dairelik bir rezidans projesi var. Toplam yatırım 65 milyon Euro'yu buluyor. Romanya'nın ilk lüks rezidans projesi olacak" dedi. Çapa özellikle arz eksikliği olan bölgelere yatırım yaptıkları için krizden etkilenmediklerini de sözlerine ekledi.