kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Microsoft Genel Müdürü Çağlayan Arkan

'Kullandıkça öde' modeli krizden çıkış yolu oldu

TİMUR SIRT
29.10.2008
"Teknolojiye yatırımın tam zamanı" diyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Arkan, şirketlerin ana işlere odaklanarak teknoloji kiralama yöntemiyle maliyetleri düşürdüğünü söyledi..
Büyük teknolojik altyapıların masraflarını ortadan kaldıran sanallaştırma ve kullandıkça öde modeli teknolojik yatırımların geri dönüşü daha hızlı oluyor. Microsoft Türkiye, Kuzey Kıbrıs'ta düzenlediği basın toplantısında geçen yılı ve krizi değerlendirirken, teknoloji yatırımı yaparken nasıl tasarruf sağlanacağının ipuçlarını verdi. Microsoft Genel Müdürü Çağlayan Arkan internette yazılım büyüsü ve yeni akıllı araç ve servislerin üretileceğini kaydetti. Arkan, "Herkes krizlerin yatırım yapma dönemi olduğu yönünde görüş belirtti. Teknolojiye yatırım yapma günü, aslında bugündür. Şirketlerin altyapıya, operasyonel verimliliğe yatırım yapmaları için uygun bir dönem. Teknoloji verimliliği artırır. Bu kriz fırsatları içeriyor. Teknoloji daha verimli çalışmayı sağlar. Kriz daha yavaş büyüme, daha seçici davranma dönemidir" dedi.

YÜZDE 20 BÜYÜME
Arkan, üç yılda bir cirolarını ikiye katlama gibi bir hedefleri olduğunu da belirterek, geçen yıl yüzde 15 büyüyen sektörün üzerinde büyüme gösterdiklerine işaret etti. Arkan, "Microsoft, ticari segment yanında tüketicide yüzde 82, küçük ve orta boy işletmelerde yüzde 88 ve MSN'de yüzde 87 büyüme gösterdi. Türkiye'de anında mesajlaşmayı sağlayan MSN'in 27 milyon kullanıcısı var. Türkiye, dünyada bu alanda üçüncü. Türkiye'nin teknolojide başka üçüncü olduğu bir alan yok" diye konuştu.