kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Facebook Beyrut'ta bar oldu

Giriş Saati : 07.11.2008 11:54
Güncelleme : 07.11.2008 23:41
Yeni Haber
Lübnan'ın başkenti, Arap dünyasının en gözde şehirlerinden birisi olan Beyrut'ta halk yeni eğlence anlayışları geliştiriyor. Bunlardan birisi 33 yaşındaki Şerbil Munis'in açtığı 'Facebook' adlı bar. Barda ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook'a özel Wall, hediye gönderme, kişiye ait resimlerin duvarda yayımlanması gibi uygulamalar göze çarpıyor.

Fikrin sahibi Şerbil Munis Amerika'da bulunduğu zaman içinde Facebook'u çok kullandığını, Lübnan'a geri döndüğünde Facebook adlı pub/bar açmaya karar verdiğini ifade etti. Şerbil, barın özelliklerinden bahsederken konsept olarak Facebook'ta olan arkadaş ekleme, resim ekleme, poke (dürtü) gönderme ve şirketin masraflarını üstlendiği hediyeleşme ve kağıt üzerinde mesajlaşmanın olduğunu dile getirdi.

Müşterilerin tepkileri konusunda da Şerbil, "İnsanlar ilk geldiğinde biraz çekingen oluyor ama sonradan çok ısınıyorlar. Burda Facebook'un tüm sosyalliği var. İnsanlar birbirleriyle hemen kaynaşıyorlar" şeklinde konuştu.

'Facebook' pub/bara gelen müşterilerden Ahmad Saaer, "İnsanlar burada Facebook'taki gibi tanışıyorlar, çok sosyal bir ortam" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Başka bir müşteri olan Hanin Davurci ise "Facebook'ta insanlar yazı yazarak sosyalleşiyor, burada yüz yüze.
Aradaki tek fark bu. İletişim daha hızlı olduğu için herkes buraya geliyor" dedi.

İHA