kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Penny Pritzker

İşte o isimler

07.11.2008
OBAMA'NIN SAĞ KOLU: Obama'nın dış politika takımının koordinatörlüğünü yürüten Madeleine Albright, eski Başkan Bill Clinton döneminde Dışişleri Bakanı olarak sağ kolu idi. Obama'nın dış politika ekibinin başında bulunan Albright, Bağış ile oldukça yakın. Bağış, son olarak İstanbul Santral'da, Albright onuruna bir yemek vermişti.

CLINTON'DAN KALAN EKİP: Bağış, Obama'nın Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Başdanışmanı Tony Blake ile de Clinton döneminden tanışıyor. Blake, Clinton'un TBMM'de yaptığı "Önümüzdeki 100 yılı Türkiye'nin tercihleri belirleyecektir" temalı konuşmayı kaleme alan isim.

KASASI AĞIRLANDI: Obama'nın seçim sürecinde Finans Komitesi Başkanı olan Penny Pritzker geçtiğimiz yıl Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı "Kartal Kıyı Kesimi Kentsel Tasarım Projesi" için İstanbul'a geldi. Milyarder bir Yahudi ailenin kızı ve Obama kampanyalarının finansörlerinden olan Pritzker, Hyatt Oteller zincirinin vârislerinden. Pritzker, İstanbul'da dünyaca ünlü mimarlık ödülünü Zaha Hadid'e verdikten sonra kısa bir Türkiye turuyla da ağırlandı.

DARBE BENZETMESİ: Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice da AK Parti'yi tanıyan isimler arasında. Rice, kapatma davasını "askeri darbeden farksız" sözleriyle eleştirmişti.

BROOKINGS YÜKSELİŞTE: Demokratların en etkili düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nün etkisini artırması bekleniyor. Brookings Enstitüsü, seçimden kısa süre önce Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu ve Milletvekili Suat Kınıklıoğlu'nu ağırladı.

MARK PARRIS VE RICHARD HOLBROOKE
ESKİ
Ankara Büyükelçisi Mark Parris'in de Obama'ya yakınlığı biliniyor. Parris, görevden ayrıldıktan sonra Ankara'daki temaslarında Başbakan Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda AKP'li ile temas halindeydi. Eski BM Büyükelçisi Richard Holbrooke da kampanya süresince Obama'nın yanında oldu.

OBAMA EKİBİNDEKİ YAHUDİ DESTEĞİ...
ABD Kongresi'ndeki Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Robert Wexler da Obama'yı destekleyenler arasında. Obama'yı açıkça destekleyen ilk Yahudi siyasetçi olan Wexler'ın bu dönemde etkinliğini artırması bekleniyor. Obama'nın "Gaf kralı" Yardımcısı Joe Biden, 22 Şubat'ta Türkiye'ye gelmişti.
Haberin fotoğrafları