kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

SHP'de "Karayalçın" hareketliliği

Giriş Saati : 07.11.2008 17:33
Güncelleme : 07.11.2008 22:40
Yeni Haber
Yerel seçimlerde CHP'nin Ankara adayı olarak yarışmaya hazırlanan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, fiili süreci başlatmak için çalışmalarını hızlandırdı. En kısa zamanda Parti Meclisi ve SHP Küçük Kurultay'ı toplamayı düşünen Karayalçın, sürecin uzamamasını isteyen CHP Lideri Baykal'la da yeniden görüşecek.

Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına hazırlanan SHP Lideri Karayalçın, çalışmalarını hızlandırdı. Adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Karayalçın, "adaylaşma sürecinin ivedilikle başlatılması için SHP içinde gerekli zamanlama çalışmalarını yapacağını" söyledi.

En kısa zamanda Parti Meclisi ve SHP Küçük Kurultayı'nı toplamak istediğini anlatan Karayalçın, "Bu değerlendirmeleri yaptıktan sonra benim CHP'nin Ankara Anakent Belediye Başkan adayı olmam için hukuken yasal olarak yapmam gerekenleri, siyasi ahlak açısından yapmam gerekenleri de ivedilikle yapacağım. Bu zamanlamayı hazırladıktan sonra da sayın Baykal'la ayrıca görüşeceğim" dedi. Diğer yandan, iki parti kurmayları da zaman zaman bir araya gelerek işbirliği konusunda yapılacakları masaya yatırıyor.

ÇOK BÜYÜK DESTEK VAR

Adaylık için fiili süreci SHP içindeki çalışmalar tamamlandıktan sonra CHP ile başlatabileceklerini ifade eden Karayalçın, adaylığı konusunda büyük destek gördüğünü kaydetti. Karayalçın, şunları söyledi:

"Partide yurttaşlarımızdan çok büyük bir destek görüyorum. Gerçekten beklemediğim ölçüde bir destek. Parti örgütümüzden hem olumlu karşılayanlar var, hem tepki gösterenler var. Bir İl Başkanımız istifa edeceğini söyledi, bir il başkanımız da bu kararı proteste etti. Kaygılarını dile getirenler oldu, beğeniyle karşılayanlar da oldu. Ben sonuçta yurttaşlarımız tarafından bu işin beğeniyle karşılanmasını da SHP örgütlerinin bu işe eleştiriyle değerlendirmesini de çok büyük bir memnuniyetle karşılıyorum. Çünkü SHP yöneticileri de partiye sahip çıkıyorlar. Ben süreç içinde SHP yöneticilerinin de SHP örgüt mensuplarının da işi olumlu yönleriyle göreceklerini tahmin ediyorum."

ANKARA BİRLİĞİ

Ankara için birlik oluşturmaya çalıştığını söyleyen Karayalçın, bu konunun siyasi tartışmalardan ayrı tutulmasını da gerekli gördüğünü belirtti. Karayalçın, şunları söyledi:

"Bunun için de hemşerilerimden son derece olumlu yanıtlar alıyorum. Yerel seçimlerle genel seçimlerin bir farklılık taşıdığı dikkate alınmalıdır. Bu bizde gelenek oldu. İnsanlarımız, genel seçimlerde mensubu oldukları ve sempati duydukları bir parti için oy kullanırken, yerel seçimlerde daha farklı oy kullanabilmekteler. Yerel seçimlerde adaylık ön plana çıkıyor, ben bunu çok yaşadım. Şimdi yaşıyorum, bunu görüyorum. Başka partilere oy vermiş hemşerilerim benim Ankara için birlik çağrılarımı çok büyük bir beğeni ile karşıladılar ve şimdiye kadar da çok sayıda Ankaralıdan "yanındayız' ve "hazırız' mesajını aldım. Bununla ben parti yöneticilerini önemsemiyorum demek asla istemiyorum. Parti yöneticileri de tabi ki önemli, parti yöneticilerinin de vereceği mesaj önemli. Bu arada öncelikle Sayın Zeki Sezer'in diyeceklerini önemsiyorum. Sayın Zeki Sezer, DSP'nin Ankara'da benim adaylığımı destekleyebileceğine ilişkin bir demeç verdi, bundan çok büyük memnuniyet verdi bundan da çok mutluluk duydum, kendisine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte partileri ziyaret etme olanağım olursa onu da değerlendirmek isterim."

(ANKA)