kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Müsademe-i efkâr/ Barika-ı hakikat

Ankara'da mahalli seçimler hayli renkli geçeceğe benziyor. Bir kere Melih Gökçek, açık güreşmeyi seviyor. Kendine güveniyor. CHP Ankara adayı Murat Karayalçın ile karşı karşıya gelip, televizyon ekranında tartışacak. Darısı Tayyip Erdoğan'ın başına. Erdoğan, konularına hâkim, anlatacak yığınla icraatı var. Nedense Deniz Baykal ile tartışmaya razı olmuyor. Ben onun bu tavrını, vatandaşımıza yapılan bir haksızlık gibi de görüyorum. ABD'de başkanlık seçimlerinde halk nasıl da işin içinde; tartışmalarda iki görüşü yan yana değerlendirip, birbirlerine verdikleri cevapları da tartarak bir sonuca varıyor.
Türkiye çapında olmasa bile, en azından şimdilik Ankara'da demokrasinin gereği yerine getirilecek; "müsademe-i efkârdan barika-ı hakikat doğacak" . İki adayın karşılaşması gerçeklerin öğrenilmesi açısından çok önemli. Meselâ Gökçek, Murat Karayalçın'ın sadece doğalgazdan 70 milyon tutarında borç bıraktığını, bir zamanlar, Ankaralılara doğalgazı % 90 kârla sattığını, şu anda, kâr marjının % 15 civarında seyrettiğini, birçok yatırımı fahiş fiyatlarla yaptığı için Karayalçın aleyhine davalar açıldığını iddia ediyor.
Karayalçın ise, doğalgazı maliyetine sattığını, Gökçek'in metro yapımını Ulaştırma Bakanlığı'na devrettiğini, sadece kavşak ve üst geçit inşa etmekle yetindiğini belirtiyor.
Seçim zamanı, ancak karşılıklı gelirlerse iki adaydan hangisinin doğru konuştuğunu anlayabileceğiz. Gönül isterdi ki, Erdoğan da Baykal'ın teklifini kabul etsin ve kamuoyunu aydınlatmak üzere böyle bir tartışma düzenlensin. Belki de Erdoğan, rakipleriyle karşılaşmak için 2012 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bekliyor. Acaba o tarihte Tayyip Erdoğan aday olur mu? Olursa, halkın önünde tartışmayı kabul eder mi?