kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan Fırat'ın istifasını değerlendirdi

AA
Giriş Saati : 07.11.2008 22:40
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasına ilişkin, ''Bu bir görev değişimidir. İstifasına sağlık nedenlerini ileri sürmesi, bizim açımızdan da bunun kabulünü gerektirdi'' dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 6 yıldır Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) yoğun bir çalışma temposu içinde Genel Başkan Yardımcılığı ve diğer görevlerini sürdüren Fırat'ın 3 gün önce sağlık nedenlerini öne sürerek görevini milletvekili olarak sürdürmek istediğini dile getirdiğini söyledi.
Sağlığın her şeyden önce olduğunu düşünerek bu talebi yerinde gördüklerini ve anlayışla karşıladıklarını kaydeden Erdoğan, ''Bu bir görev değişimidir. İstifasına sağlık nedenlerini ileri sürmesi, bizim açımızdan da bunun kabulünü gerektirdi. Bunun dışında herhangi bir şey söz konusu değildir. Bundan sonraki süreçte de yine partimizde milletvekili olarak tecrübelerinden, düşüncelerinden her zaman istifade ederek, yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

''Fırat'ın partinin Güneydoğu politikasıyla ters düştüğü yorumları yapılıyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Erdoğan, ''Şu ana kadar her konuyu müzakere ediyoruz. Bizim parti olarak diğer partilerden farkımız budur. Bizim dışımızda haftada bir toplanan Merkez Yürütme Kurulu hiçbir siyasi partide yoktur. Biz her hafta Türkiye'deki her konuyu analiz ediyoruz, konuşuyoruz. Müzakere bittikten sonra da vardığımız bir karar var, bu kararı da hep birlikte savunuruz, ama farklı düşünce olmaz diye bir şey yok. Müzakerelere dikkat ediyoruz. Bu şekilde de bu yol siyasette zenginleşerek devam ediyor'' yanıtını verdi.

''İSTİFANIN KILIÇDAROĞLU İLE ALAKASI YOK''


Erdoğan bir soru üzerine, Fırat'ın istifasının CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı tartışmayla ''yakından, uzaktan'' alakası bulunmadığını söyledi.

Erdoğan, ''Mesai arkadaşıma inanıyorum, güveniyorum. Ve hiçbir zaman da Kılıçdaroğlu gibi nerede ne yapacağı... Kılıçdaroğlu, önce kendisi çocuklarıyla ilgili sigorta konularını halletsin. Onları çözsün'' dedi.
Başbakan Erdoğan, Deniz Feneri Davası ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Almanya'dan beklenen dava dosyasını istediğinin hatırlatılması üzerine de Deniz Feneri Davası'yla AK Parti'nin yakından uzaktan hiçbir alakası olmadığını, hiçbir siyasi partinin de para hareketlerini AK Parti kadar şeffaf internet sitesinde yayınlamadığını kaydetti.

AK Parti'ye giren ve çıkan paranın belli olduğunu belirten Erdoğan, bu tür iddiaların ''AK Parti'ye çamur atma gayreti içinde olanların çabaları, samimiyetsiz davranışları'' olduğunu söyledi.
Erdoğan, ''Partimin AK yapısına kimse asla kara çalamayacaktır'' diye konuştu.

''PATENTİ BAŞKALARINA AİT''

''Güneydoğu ziyareti sırasında yaptığı açıklamanın 'Ya sev ya terk et' şeklinde değerlendirildiğinin'' sorulması üzerine de Erdoğan, kendi ağzından ''ya sev ya terk et'' ifadesinin duyulmadığını, ne Van'da, ne Hakkari'de, ne de başka bir yerde böyle bir ifadeyi kullandığını söyledi.

''Ya sev ya terk et sözünün patenti başkalarına aittir'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ben o ifadeye karşıyım. Benim söylediğim şudur; bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle hepimiz kimliğiyle onur duyarız. Kimse etnik unsur olarak bir başka etnik unsura üstünlük sağlama gayreti içine girmemelidir. Bizim her zaman söylediğimiz üst kimlik noktasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vardır. Burada birleşmeliyiz, burada bütünleşmeliyiz dedim. Bizim bir ifademiz var; Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Buna karşı olan var mı? Bunu sordum. Hakkari'deki kapalı spor salonunda vatandaşlarımız hepsi bunu alkışlarken dedim ki buna karşı olanlar varsa onlar sevdikleri yere gitsinler. Benim ülkemde tek millet anlayışına karşı olan varsa, tek bayrak anlayışına, tek vatan anlayışına, tek devlet anlayışına karşı olan varsa demek ki karşı olanlar ülkemde ayrımcılık istiyor. Kendileri için başka bayrak arayışı içerisine giriyorlar. Ben bunları kastederek, bu terör örgütüdür. Terör örgütünün bu düşüncelerini paylaşanlar varsa yandaşlarıdır. Söylediğim budur.''