kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ferrari California 2009'da Türkiye'de

Giriş Saati : 14.10.2008 16:05
Ferrari California, 2009 yılından itibaren 350 bin avrodan başlayan fiyatla Türkiye'deki müşterilerine teslim edilecek.

Ferrari'nin yeni modeli İstanbul Auto Show'da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan Ferrari Avrupa Bölge Direktörü Massimo Gallotta, ilk olarak Paris Otomobil Fuarında tanıtılan California'nın ikinci uluslararası tanıtımının İstanbul'da gerçekleştirildiğini söyledi.

DNA'sında bir yarış otomobilinin genlerini taşıyan Ferrari California'nın, 7 ileri vitesli ve yeni geliştirilen sürüş sistemleriyle dünya genelinde yepyeni bir Ferrari müşteri kitlesinin oluşmasına yardımcı olduğununu belirten Gallotta, bu modelden 2009 yılında 2 bin 500 ila 2 bin 800 adet arasında, 2010 yılında ise yaklaşık olarak 3 bin adet üretmeyi hedeflediklerini bildirdi.

2011 yılına kadar tüm üretimlerinin neredeyse şimdiden satmış durumda olduğunu dile getiren Gallotta, ekonomik kriz endişelerine rağmen binlerce müşterinin kapora vererek Ferrai California sipariş ettiğini bildirdi. Yoğun talebe rağmen üretim artışı öngörmediklerinin altını çizen Gallotta, planladıkları hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.

Şimdiye kadar sipariş veren Ferrari California müşterilerinin yüzde 60'ının daha önce hiç Ferrari müşterisi olmadıklarını belirten Gallotta, 2008'in Ferrari açısından önemli bir büyüme yılı olduğunun vurguladı. Yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 20,5 artırarak 969 milyon avroya çıkardıklarını bildiren Gallotta, geçen yıl dünya çapında 6 bin 465 adet Ferrari sattıklarını bildirdi.

"5 KİŞİDEN KAPORA ALDIK"

Fer-Mas Oto Genel Müdürü Orhan Ülgür ise California'nın Paris Otomobil Fuarı ile birlikte İstanbul'da sergilenmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ferrari'nin bu araçla birçok markadan pazar payı alacağını ifade eden Ülgür, 5 araçtan 3'ünü yeni müşterilere satıklarını bildirdi.

Tanıtımın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ülgür, önümüzdeki yıl bu modelden 10-15 arasında bir kota almayı tahmin ettiğini belirtti. Ülgür, "Biz gelecek yıl 13 adet alırsak 13, 14 adet alırsak 14 adet satarız. Verilecek rakamı satabilecek durumdayız" dedi.

Ferrari California'yı şu ana kadar 11 kişiye gösterdiklerini, 5'inden kapora aldıklarını dile getiren Ülgür, "Diğerlerinden de kapora alacağımızı düşünüyorum. Bana göre kağıt üzerinde 10 satış gerçekleşti" dedi. Ülgür, araçların 2009 Şubat ayında teslim edileceğini bildirdi. Ferrari'nin bu yıl Türkiye'de 20-25 satış rakamına ulaşacağını belirten Ülgür, önümüzdeki dönem en fazla satacak modelin ise California olacağını söyledi.

Ferrari'nin Türkiye'deki araç parkının 90'a yükseldiğini ifade eden Ülgür, bu yıl sıfır otomobil kadar kullanılmış araç sattıklarını kaydetti. Ülgür, lüks sınıftaki satışlar konusunda ise, "Biz Ahmet Beye satış yaparken 10 yere de bilinçli yatırım yapıyoruz. Bir taraftan kaçarsa diğer taraftan yakalıyoruz" dedi.

FERRARİ CALIFORNIA

Verilen bilgiye göre Türkiye'de Şubat ayında 350 bin avrodan başlayan fiyatla müşterilerine teslim edilecek Ferrari California, litre başına 107 HP güç üreten 460 HP'lik motora sahip.

485 Nm'lik tork değerinin de etkisiyle 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamlayan California, 7 ileri vitesli şanzıman, F1 araçlarında olduğu gibi direksiyon üzerinden yer alan kumanda pedallarıyla hızlı değişim sağlarken, otomobilin etkili biçimde 310 km/s'lik maksimum hıza erişmesine yardımcı oluyor. Ferrari California, 100 kilometrede ortalama 13,1 litre yakıyor.

(AA)