kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cep telefonuyla açılan kapı!

Giriş Saati : 01.11.2008 11:40
Güncelleme : 01.11.2008 12:16
Bir çelik kapı firması tarafından üretilen ve cep telefonundan girilen şifreyle açılabilen çelik kapıların satışa hazır olduğu bildirildi.

Antalya Expo Center'da düzenlenen ''Uluslararası Yapı Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri Fuarı''nda tanıtılan LCD ekranlı çelik kapı, büyük ilgi görüyor.
Firmanın Antalya Şubesi Genel Müdürü Şükrü Aktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sistemle kapının ev tarafındaki yüzeyine LCD ekran konulduğunu, ev sahibinin bu ekrandan kapıdaki kişiyi görebildiğini anlattı.

Sistemin en önemli özelliğinin ise ev sahibi evde olmadığı zamanlarda da, cep telefonu aracılığıyla şifreyi girerek, kapıyı açabildiğini kaydeden Aktar, şunları söyledi:
''Ev sahibi dışarıya çıktığında veya tatile gittiğinde, tanıdığı kişiler eve geldiğinde kimseyi bulamadığı için dönmek zorunda kalıyor. Bu sistemde, dışarıda olan ev sahibinin cep telefonuna, kapıdaki kişinin fotoğrafı mesajla gönderiliyor ve ev sahibi bu kişiye kapıyı açmak istiyorsa, cep telefonu aracılığıyla şifreyi sisteme gönderiyor ve kapı açılıyor. Sistem gelen kişilerin fotoğraflarını da çekerek, hafızasına kaydediyor.''
Kameralı sistemin ev televizyonlarına da bağlanabildiğini dile getiren Aktar, ''Televizyon izlerken, kapı çaldığında kimin geldiğini öğrenmek için kapıya gitmek zorunda kalmayacaksınız. Kapıdaki kişinin görüntüsü bir kanaldan televizyona gelecek ve gelen kişiyi görerek, kapıyı açıp açmamaya karar vereceksiniz'' diye konuştu.

Çelik kapının satışa hazır hale geldiğini, ancak henüz fiyatının belirlenmediğini de kaydeden Aktar, kapının yurt dışında da satılacağını sözlerine ekledi.