kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

İncelten detaylar

Esra Çoruh
06.08.2008
Kıyafet hileleriyle daha zarif, daha ince, hatta daha uzun görünebilmek mümkün. Ama önemli olan doğru kombinasyonlar yapmak.....
1-Bazı kıyafetlerin daha ince gösterdiği doğru mu? Bu ara biraz kilo aldığım için bu tip hilelerin gerçek olup olmadığını öğrenmek istiyorum. (Nalan D. - İstanbul)
- Kesinlikle kıyafet hileleriyle daha ince görünmeniz mümkün. Öncelikle duruşunuz çok önemli; dik durduğunuz zaman daha ince görünebilirsiniz. Kıyafetlere gelince, kullandığınız renklere ve kumaşlara dikkat etmelisiniz. Koyu renkli, hafif ve yumuşak kumaşlar, sizi daha ince gösterecektir. Geniş omuzlarınız varsa, vatka takmanız hatalı olur. Kayık ve yuvarlak yakalı giysiler yerine V yakalı elbiseler ya da V yakalı dar bluzlar, üst bölgenizi olduğundan daha ince gösterir. Ya da armut tipi vücudunuz varsa, yuvarlak yaka kesimler tercih edin. Alt taraf için de düz kesimli etekler ya da normal kesim pantolonlar uygun olacaktır. Ayrıca düz kesim yerine asimetrik şekiller ve kesimler fazla kiloları ve problemli bölgeleri gizler. Pantolonunuzun paçası ne kadar uzunsa, bacaklarınız da o kadar uzun görünecektir. Topuklu ayakkabı da aynı etkiyi artırır.

2-Kalçalarımdan şikâyetçiyim ve etek giydiğimde daha fazla çıktığını düşünüyorum. Benim gibi kalçasına kafayı takmış kadınlara neler önerirsiniz? (Ülker K. - Ankara)

- Kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri kusurlarınızı bilmeniz ve ona göre giyinmeniz gerektiği. Örneğin, baseninizi kamufle edip, beğendiğiniz bir bölgenizi öne çıkartarak kusurunuzu kapatabilirsiniz. Pantolonlarda, uzun boru paça olanlar sizin için ideal. Dapdar, kalçayı sımsıkı saran pantolonlar yerine kalçanın şeklini ele vermeyen boru paçaları tercih edin. Etek olarak pilili değil kloş ya da dar etekleri seçmelisiniz. Pilili etekler, sizi olduğunuzdan kilolu gösterir. Kaçınmanız gerekenler ise iri desenli kıyafetler, beyaz renk ve jarse kumaştır. Ama boyuna çizgili bir elbisenin sizi olduğunuzdan daha ince göstereceğinizden emin olabilirsiniz. Basenlerinizi kamufle etmek için etek ve pantolon giydikten sonra kalçalarınızı örtecek kadar uzun bir bluz giyebilirsiniz. Ama cepli ya da teferruatlı modellerden kaçınmalısınız.

3-Herkes her kıyafeti giyebilir mi? Vücut ölçülerine göre belli kriterler varsa, kıyafet seçerken nelere dikkat etmek gerekir? (Gülay T. - Antalya)
- Kıyafet seçerken kusurlu bölgelerinizi saklamayı öğrenmelisiniz. Bacaklarınıza güveniyorsanız mini etek giymekten çekinmeyin. Göbeğiniz varsa, ince kumaşlı olmayan bluzlar sizin için ideal. Kalçalarınız genişse, etek ya da elbise giymekten korkmayın. Uzun ya da diz hizasındaki etekler, basenlerdeki fazlalıkları belirsizleştirip seksi bir görüntü yaratır. Beliniz kalınsa, kemerinizi belin çok altında kullanın. Bu şekilde göbeğinizi kemerle kamufle etmiş olursunuz.

4-İnce görünmek için sürekli siyah giymek mi gerekiyor? Hangi renklerin ince gösterdiğini söyler misiniz? (Tülin B. - İzmir)
- İnce görünmek için hepimizin siyaha sarıldığı bir gerçek. Ancak sadece siyahın esiri olmak yerine başka koyu renkleri de tercih edebilirsiniz. Lacivert, füme, gri gibi renkleri deneyebilir, tepeden tırnağa bir renk giymektense kıyafetinize kontrast bir renk katarak daha ince görünebilirsiniz. Örneğin canlı renkte bir ceketle kıyafetinizi tamamlamaktan çekinmeyin.
Haberin fotoğrafları