kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Her jean herkese olmaz!

Esra Çoruh
02.10.2008
Modası hiçbir zaman geçmeyen ve gardıropların vazgeçilmezi olan jean, her sezon şekil değiştirse de hep başrollerde. Üstelik sadece pantolon olarak değil, ceket, etek veya tulum olarak da hayatımıza çoktan girdi.....
1- Jean pantolon giyerek şık olabilir miyiz? Bunun için mutlaka modayı takip etmek gerekiyor mu?
Jean ile hem gündüz hem de gece şık olmanız mümkün. Üzerine giyeceğiniz şık ve feminen bir bluz ve yüksek ökçeli ayakkabılarla, jeanin spor havasını değiştirebilirsiniz. Jean modası hakkında bilmeniz gerekenlere gelince... Hiçbir zaman modası geçmeyecek jeanler, koyu renk yıkamasız tarzda olanlar. Ayrıca model olarak da, üst kısmı vücudu saran ve diz hizasından sonra bollaşan 'bot paça' modellerin de sizi ince ve uzun gösterdiğini unutmayın. Jean alışverişinde yapacağınız en büyük hata, yanlış bedende jean almak. Bu hatayı önlemek için jeani denerken, yanınıza üç ya da dört tane farklı beden ve model alın. Çünkü elinize aldığınızda hiç beğenmediğiniz bir model, üzerinizde güzel durabilir. Ayrıca jean pantolon üzerine her zaman güzel duracak bir şey varsa, o da beyaz tişört ve beyaz gömlektir.

2- Jeanden vazgeçemiyorum. Bu yıl hangi modeller moda? Yine skinny jeanler var mı? (Bahar K. - Antalya)
Birkaç sezondur dapdar yani skinny jeanlerin hâkimiyeti tartışılamaz. Hem babetlerle hem de yüksek topuklularla çok seksi duran bu modellere yeni bir alternatif de bol paçalı ve yüksek belli jean modelleri. Ancak bu yeni bol paça modellere geçiş bir anda olmayacağı için skinny jeanlerinizi rahatlıkla giymeye devam edebilirsiniz. Bol paça jeanleri de denemek istiyorsanız bunları yüksek topuklularla tamamlamanızı tavsiye ederiz. Koyu renk yıkamalar yeni sezonda çok moda.

3-Jean pantolonların yanı sıra jean ceketler veya etekler moda mı? Spor bir tarzım olduğu için jeanin her halini kendime yakıştırıyorum. (Aylin H. - Bolu)
Spor bir tarzınız varsa, denim yani jean kumaşıyla rahat edebilirsiniz. Yeni sezonda jean pantolonlara alternatif olarak, jean kumaşından denim ceketler, mini etekler, diz boyunda kalem etekler ve tulumlar var. Tüm bunlar, jeanin ne kadar farklı kalıplara girebileceğini bir kez daha hatırlatıyor. Jeani farklı tarzlara uydurmak da kolay. Örneğin denim kalem eteği fırfırlı gömlekle tamamladığınızda feminen bir hava yaratabilirsiniz. Bunun yanı sıra siyah elbisenin üzerine, denim mont giyerseniz, kıyafetinizi yumuşatırsınız.

4-Bazı jeanler daha şişman gösteriyor, bazıları daha uzun. Jean seçerken nelere dikkat etmek gerekir? (Melis A. - İstanbul)
Günlük yaşamda jean giyiyorsanız, klasik kesimleri tercih edebilirsiniz. Bacak boyunuzun olduğundan daha uzun görünmesini sağlamak için uzun paçalı ve dar kesimli jeanler tercih etmelisiniz. Koyu renkli jeanler her zaman için daha havalı ve klasiktir. Açık renkli bir jean tercih edecekseniz, beğendikleriniz arasından en koyusunu satın alın. Unutmayın, her yıkamada pantolonunuzun rengi daha da açılacaktır. Bol kesimli jeanler sizi olduğunuzdan daha şişman gösterirken, yüksek bel kesimli jeanler basen ve bel bölgenizi vurgular. Geniş kalçalılar bu modelleri kesinlikle tercih etmemeli. Poponuz yuvarlak, vücut hatlarınız darsa, streç jeanler tam size göre. Düşük belli jeanler giydiğinizde iç çamaşırınızın da düşük belli olmasına özen gösterin. Jean pantolonda arka cepler çok önemli. Örneğin, küçük ve yukarıda olan cepler, popoyu olduğundan daha büyük gösterir. Yüksek belli olmayan, paçası geniş jeanler her vücut tipi için uygundur. Ama üst tarafın vücudunuza oturmasına dikkat etmelisiniz.
Haberin fotoğrafları