kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Diz hizasındaki etekler rahat ve seksi.

Sıcaklara karşı moda taktikleri

ESRA ÇORUH
24.07.2008
Sıcak havalara uygun kıyafet bulmak yaz sezonunun en büyük sorunlarından biri. Sıcakla baş etmeye çalışırken trendy de görünmek için önerilerimize kulak verin..
1- Sıcaklarda da şık görünmek istiyorum ve her zaman aynı şeyleri giymek istemiyorum. Lütfen bana yaz için alternatifler söyler misiniz? (Rana M. - Adana)
- Yaz günlerine en uygun kıyafetlerin başında etekler geliyor. Özellikle diz hizasındaki etekler, rahat olduğu kadar çok da seksi. Üzerine giyeceğiniz bluz ya da tişörtle, eteğinizi istediğiniz havaya sokabilirsiniz. Düz sandaletlerle tamamladığınızda spor bir hava kazandırabileceğiniz gibi, dolgu topuk ayakkabılarla daha şık olacağınızdan şüpheniz olmasın. Yaz sezonunun en öne çıkan deseni ise çiçekler. Bu sezon iri ya da sanatçı elinden çıkmış gibi fırça darbelerini andıran çiçekler çok moda. Sade giyinmekten hoşlanıyorsınaz, elinize alacağınız çiçek desenli bir çanta bile sizi yaz havasına sokacaktır. Sıcak yaz günlerinin bir başka vazgeçilmezi de atlet tişörtler. İster kumaş pantolonun üzerine ister plajda şortunuzun üzerine, penye rengârenk atlet tişörtlerden vazgeçmeyin. Bu atletleri giyerken tek dikkat etmeniz gereken, içine askısız sutyen giymeniz gerektiği. Ayrıca yaz günlerinde vücut ölçülerinize ve yaşınıza uygun şortlardan da giymenizde hiçbir sakınca yok. Yeter ki şortun boyuna ve modeline dikkat edin.

2- Bir yaz düğününe katılacağım ve ne giyeceğime karar veremedim. Klasik siyah bir elbise giymek istemiyorum. Öneride bulunur musunuz? (Gül K. - Ankara)
- Yaz düğünlerinin ne kadar romantik olduğu tartışılamaz. Böyle özel bir güne uygun giyinmek istemekte haklısınız. Kıyafetinizi seçerken önce düğünün yapıldığı yer ve saate dikkat etmeniz gerek. Düğün yemekli mi, kokteyl mi? Bir kır düğünü mü yoksa balo salonunda mı yapılıyor? Bütün bunlar kıyafetinizi belirlemenizde çok etkili. Örneğin eğer kokteyl tarzı bir düğünse uzun giymenize gerek yok. Yaza uygun olarak çiçek desenli ya da pembe, mavi, sarı gibi canlı renklerde bir elbise ve kıyafetinize uygun yüksek topuklu sandaletler çok şık olacaktır. Ne olursa olsun beyaz giymemeye özen gösterin. Bu geline çok büyük bir ayıp olacaktır. Dediğiniz gibi siyah giyerek sıkıcı olmaya da gerek yok. Ayrıca ağır makyaj ve aşırı dekolteden kaçınmalısınız.

3- Sıcak günlerde işe giderken ne giyeceğimi bilemiyorum. İnce askılı elbiseler ya da bluzlar da uygun olmuyor. Acaba ne tür iş kıyafetleri giyebilirim? (Oylum M. - İzmir)
- Günümüzde neredeyse bütün iş yerlerinde klima olduğu için şanslıyız. Sıcak havalarda dışarıda ince askılı bluz ya da elbiseler giyebilir, yanınıza alacağınız ince bir ceketi de işyerinizde kullanabilirsiniz. Bu sezon kolsuz yelek tarzı ceketler çok moda. Sıcak havalarda bu tarz ceketleri de rahatlıkla giyebilirsiniz. Ayrıca ince örgülü trikolar yaz günleri için çok sağlıklı.

4- Bu sıcak havalarda ne giyeceğimi bilemiyorum. Havalar serinleyene kadar neler giyerek rahat edebilirim? Önerilerde bulunursanız çok sevinirim. (Gaye F. - İstanbul)
- Haklısınız, tüm kadınlar yaz sabahlarında evden çıkarken devamlı 'Ne giyeceğim?' sorununu yaşıyor. Sıcak ve nemli yaz günlerini hem rahat hem de şık geçirmek için birkaç noktaya dikkat etmeniz yeterli. Örneğin yaz sezonunda güneşi çeken koyu renklerden uzak durmanızda fayda var. Koyu renkler yerine natürel tonlar ya da beyaz giyebilirsiniz. Ayrıca yaz sıcaklarının önemli bir problemi de ter sorunu. Bunun üstesinden gelmek için polyester karışımlı kumaşlardan, ipek ya da kalın ketenlerden uzak durun. Özellikle ipek bluzlarda oluşucak ter izleri çok rahatsız edici olur, unutmayın. Pamuklu natürel kumaşlar veya incecik ketenler yaz için en uygun kumaşlar. Kuş gözü gibi delikli ve nefes alan kumaşlar da yaz için uygun. Sıcak havayla baş etmek için bol etekler ve pamuklu, askılı bluzlar da hem şık hem de rahat olacaktır.

5- Yaz sezonunda beyaz çok rahat oluyor ancak tepeden tırnağa beyaz da giyinmek istemiyorum. Beyazı hangi renklerle tamamlayabilirim? (Ülkü K. - Muğla)

- Yaz günleri için baştan aşağıya beyaz giymeniz kadar doğal bir şey olamaz. Ancak beyaz kıyafetinizi daha farklı bir havaya sokup bir renk katmak istiyorsanız, bej tonları ya da pastel tonlarıyla tamamlayabilirsiniz. Aksesuar olarak dore ya da lameyi kullanmaktan çekinmeyin. "Daha da iddialı olacağım," diyorsanız, parlak renkler sizi bekliyor!
Haberin fotoğrafları