kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Gençler poz vermek için birbirleriyle yarışıyordu.

Fuar bahane, kostümler şahane!

ECE KOÇAL
22.10.2008
Frankfurt Kitap Fuarı'nın son iki gününde, renkli bir etkinlik düzenlendi. Alman Kostüm Şampiyonası'nda yüzlerce genç, sıradıŞı olmak için ellerinden geleni yapmıştı..
Yer, Frankfurt Kitap Fuarı'nın avlusu. Tarih, 18-19 Ekim, yani geçtiğimiz hafta sonu. Fuar binalarının arasında koşturmaktan sıkılıp da biraz hava almak için dışarı çıkanlar, kendilerini bir film setinde veya bir kıyafet balosunda sandılar ilk başta.
Düşünün, nereye kafanızı çevirseniz, farklı bir dünyadan gelmiş gibi duran gençlerle karşılaşıyorsunuz. Gotik giyinip ağır makyajlar yapanlar, kendini bir film kahramanına benzetenler, uzaylı gibi giyinenler, ortaçağ savaşçısı kılığında olanlar ve daha niceleri... En çok da manga çizgi karakterlerine bürünenler var. Ve öyle de çoklar ki... Devamlı birbirlerinin fotoğraflarını çekiyorlar; dayanamayıp fotoğraf makinesine davranmamak işten bile değil. Fotoğraf makinelerinin kendilerine doğrulduğunu görünce de hiç çekinmiyorlar, istediğiniz her pozu dakikalarca veriyorlar. Hepsi adeta birer model...
Görüntünün şokundan kurtulduktan sonra, aralarına girip, konuşmaya başlıyoruz. "Neden böyle giyindiniz?" sorusuna kahkahalarla "Sadece eğlence için!" cevabını veriyorlar. Cevap tatmin etmiyor; bir diğer gruba yine aynı soru. Onlar da sanki ağızbirliği yapmış gibi aynı cevabı veriyorlar. Uzun uğraşlar sonucu öğreniyoruz ki, orada bir kostüm yarışması düzenleniyor.
Cumartesi günü, yüzlerce Alman genç, belli ki uzun süre üzerlerinde çalışılmış, emek verilmiş kostümleriyle jüri karşısına geçiyor. O gün elemelerden geçenler, ertesi gün düzenlenecek olan finale kalıyor. Ama dedikleri gibi, hepsi için bu yarışma bahane; onlar eğlenmek için bir araya gelmişler.
İki gün boyunca kostümleriyle sadece fuarın bahçesinde dolaşmadılar.
Arada girip kitaplara baktılar, şehrin sokaklarında öyle dolaştılar. Bu yarışmanın bu yıl ikincisi düzenleniyordu.
Ama ilgiye bakılırsa, uzun yıllar devam edecek, gelenekselleşecek bir etkinlik olacak gibi...
Haberin fotoğrafları