kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Modaya uyum sağlamak için çok masraf yapmaya gerek yok. Aksesuarlarınızla da farklılık yaratabilirsiniz.

Güzel bir bere bile yeter!

ESRA ÇORUH
29.10.2008
Yeni sezon gardırobunuzu oluştururken sıfırdan alışveriş yapmak yerine ufak tefek eklemelerle çok şık ve trendy görünebilirsiniz. İşe renkli bir opak çorap veya desenli bir fular alarak başlamaya ne dersiniz?..
1- 27 yaşında ve modayı yakından takip eden bir işkadınıyım. Leopar dar pantolonları, baskılı tişörtleri çok beğeniyorum. Bu rock modasını nasıl yumuşatabilirim? Herkese bu tarz yakışır mı? (Sevim C. - İstanbul)
- Rock modası dikkat çeken trendlerden biri. Ancak renkli leopar pantolon, kurukafa baskılı tişört, deri mont, zımbalı bot ya da uzun çizme gibi bu akımın parçalarını bir arada kullanmak işyeri için uygun olmayabilir. Örneğin mini deri ceketleri kumaş pantolonlarla tamamlayabilir, kurukafalı aksesuarları iş kıyafetinizde sadece ayrıntı olarak kullanabilirsiniz. Ya da dar paça pantolonları uzun kumaş ceketlerle tamamladığınızda işyerine daha uygun bir görünüm sağlayabilirsiniz.

2- Esra Hanım, yeni sezonda alışveriş için bütçe ayıramıyorum. Ama işim gereği trendy de görünmek istiyorum. Ne gibi değişikliklerle yeni sezon modasına ayak uydurabilirim? (Azade T. - İstanbul)
- Her sezon gardırobunuzu yenilemenize gerek yok. Sadece o sezonun renklerini giydiğiniz zaman bile 'sezona' ait görünebilirsiniz. Ayrıca kıyafeti gösteren en önemli detaylardan biri aksesuar olduğu için sezonun aksesuarlarıyla da çok şık olmanız mümkün. Klasik siyah elbisenizin altına renkli bir opak çorap giyerek de trendy olabilirsiniz.

3- Canlı renkleri çok seviyorum ama nasıl bir arada kullanabileceğimi bilmiyorum. Baştan aşağıya canlı renk giyilebilir mi? (Mine R. - Trabzon)
- Renk seven biriyseniz yeni sezonda renkli giyinmekten hiç korkmayın. Dilediğiniz canlı renkleri sadece tamamlayıcı olarak değil, ana kıyafetlerinizde de tercih edin. Kırmızı, fuşya, mor, mavi gibi canlı renkleri bir arada kullanabileceğiniz gibi bunları sezonun diğer öne çıkan renkleri olan zeytinyağ sarısı veya gri ile de tamamlayabilirsiniz. Simsiyah bir kıyafeti renkli opak çoraplarla tamamlayarak bambaşka bir hava yaratmak elinizde.

4-Farklı desenlerin karışık olduğu kıyafetler dikkatimi çekiyor. Desenli kıyafetleri nasıl tamamlamak lazım? (Defne R. - Ankara)
- Yeni sezonun kurallarından biri de farklı desenleri bir arada kullanmak.
Hatta bu akım geçen yaz sezonunda Dries van Noten'in tasarımlarında öne çıkmaya başlamıştı. Çiçek desenleri özellikle sezonun hippi akımında öne çıkıyor. Bu tazdaki desenlere sahip iki parçayı, örneğin çiçekli bir gömlekle çiçekli bir ceketi bir arada rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Çiçek desenleri kadar ekoseler, hayvan baskıları da çok moda.

5- Yeni sezon için yeni bir pantolon almak istiyorum ve her yerde şalvar tarzı pantolonları görüyorum. Bu modeldeki pantolonları nasıl kullanmak gerekir? (Yeliz Y. - İstanbul)
- Yeni sezonda bol ve şalvar tarzı pantolonlar dikkat çekiyor. Şalvar tarzı pantolonların, her vücut tipine uygun olmadığı için çok uzun süre gündemde olacağını düşünmüyoruz. Ama kendinize bu modelleri yakıştırıyorsanız, ki bu modellerin ince ve uzun boylularda daha güzel durduğunu hatırlatalım, yüksek topuklularla tamamlamanızı öneririz. Pantolonunuz iddialı olacağı için üzerine yine iddialı bir parça yerine daha sade parçalar tercih etmelisiniz. Şalvar tarzı bu pantolonların kumaşında da daha ince materyalleri seçmenizi öneririz.
Haberin fotoğrafları