kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Ekose modası, tuniklerde de kendini gösteriyor.

Kare kare iç içe: Ekose

24.09.2008
1- Yeni sezon için romantizmin moda olduğunu söylemiştiniz.
Dergilerde ekoseli kıyafetleri de çok görüyorum; sanırım ekose de moda... Bu desenden neler seçebiliriz? (Pınar D. - İstanbul)

İskoçlara özgü ekose deseni, bu sezon kıyafetlerde olduğu kadar, çanta ve ayakkabı gibi aksesuarlarda da dikkat çekiyor. Ekose seviyorsanız, her türlü parçayı seçmekte özgürsünüz. Ekose bol ya da diz altı etekler, uzun ya da kısa elbiseler, vücuda oturan dar ya da tunik gibi giyilebilecek bol gömleklerden biri sizin tarzınıza uygun olabilir. Hatta ekose desenli bir trençkotla düz renkte kıyafetinize farklı bir hava katabilirsiniz. Ya da "Bu desen bana göre değil," diyorsanız, ekose desenli bir aksesuarla da bu modaya ayak uydurmanız mümkün. Üstelik ekoseyi sadece alışık olduğumuz kırmızı-siyah renklerde değil, mavi, mor gibi sezonun moda renklerinde de görüyoruz.

2- Ekose parçaları nasıl giymek lazım? Örneğin ekoseli elbise giymek sizce çok mu iddialı? (Meltem B. - İstanbul)
Yeni sezonda tasarımcılar ekose desenini o kadar farklı şekilde yorumlamışlar ki, herkesin tarzına uygun ekose bir parça bulmak mümkün. Yeter ki bu desene sempatiniz olsun... Ekoseli bir kıyafet seçerken, her moda akımında olduğu gibi tarzınız, yaşınız ve vücut ölçülerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Elbise gibi büyük parçaları da ekose deseninden seçmekten çekinmeyin. Çünkü bu deseni uzun gece elbiselerinde kullanan modacılar bile var. Palto, ceket, trençkot, elbise gibi parçalarda da ekose gayet güzel duruyor. Ancak risk almamak için tamamladıklarınızın düz ve koyu renkte olmasına özen gösterin. Ayrıca ekose desenli bir elbiseyi aksesuarlarla tamamlamaya da gerek yok.
Ekose deseni zaten yeteri kadar dikkat çekici olduğu için aksesuarlardan uzak durmalısınız.

3- 27 yaşındayım ancak biraz kiloluyum. O yüzden her trendi kendime yakıştıramıyorum. Sizce yeni sezonun modası olan ekoseler benim gibi kilolular için uygun mu? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. (Müge A. - Ankara)
Beden ölçüleri kıyafet seçiminde önemli bir kriter. Bunun farkında olup, her moda akımına körü körüne bağlanmadığınız için sizi kutlarız. Ekose modasında dikkat etmeniz gerekenlere gelince... Örneğin büyük kareli ekoseler sizin gibi kilolular için uygun değil.
Çünkü sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterirler.
İlla ekoseli giyecekseniz, canlı renkte olanları tercih etmeyin. Bu arada hatırlatalım, baseninizi gizlemek için çan kesimli verevden hazırlanan ekose desenli elbiselerle modaya ayak uydurabilirsiniz.

4- 42 yaşındayım ve ekoseli bir kıyafet giydiğimde lisedeki üniformamı giymiş gibi görünmek istemiyorum.
Ne önerirsiniz? Bu desenden uzak mı durmalıyım? (Öykü T. - İzmir)
Ekose deseni ister istemez herkese lise yıllarında giydiği pileli etekleri hatırlatıyor, haklısınız. Tabii bu desenin insana çocuksu bir hava verdiği de tartışmasız bir gerçek. Ancak bu sezon tasarımcılar ekose desenini alışık olduğumuz çocuksu havadan çıkarıp feminen bir havaya soktular. Dizaltındaki dapdar kalem etekler, etek-ceket takımlar, trençkotlar gibi kadınsı parçaları seçerek yaşınıza uygun giyinebilirsiniz. Bırakın pileli diz üstündeki etekleri gençler giysin!

5- Esra Hanım, ekose desenli dar pantolonlar moda mı? Bu pantolonları nasıl giymemizi önerirsiniz? (Kerime T. - İstanbul)
Ekoseli dar pantolon giymek için vücut yapınızın ince olması gerekir. Eğer fit bir vücudunuz varsa ekose desenlerden korkmayın.
Ekose pantolon üzerine düz renkte bir triko ya da gömlek seçebilirsiniz.
Hatta düz renk bir bluz giyerek, üzerine de sezonun modası olan bol bir hırka alabilirsiniz.
Fiziğiniz, yaşınız ve tarzınız cesur olmaya müsaitse ekose desenli bir pantolonun üzerine yine ekose desenli bir gömlek giymekten çekinmeyin.
Haberin fotoğrafları