kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Kendinizin stil ikonu olun

Esra Çoruh
10.09.2008
Son zamanlarda 'stil ikonu' tanımını çok duyuyoruz. Ancak modayı takip eden ve iyi giyinen herkes stil ikonu olamaz. Trendleri takip edip, kendinize uygun olanları tarzınıza uyarlayarak farklılığınızı gösterebilirsiniz ..
1- Modaya çok düşkün olduğum söylenemez. Sadece giyinmek için giyinenlerdenim. Hatta arkadaşlarım bir stilimin olmadığını söylüyor. Kendime bir stil oluşturmam mümkün mü? (Mine O. - Ankara)
Siz ne kadar stiliniz olmadığını söyleseniz de, modaya düşkün olmamanız bile sizin stilinizin bir göstergesi. Ama stilinizi geliştirmek istiyorsanız, kendinize hangi imajı yakıştırdığınızı düşünmelisiniz. Bunun için moda dergilerini karıştırarak, kendinize hangi resimlerin ya da kıyafetlerin daha yakın olduğuna karar verebilirsiniz. Ayrıca kendine güven de çok önemli. Kendinize güvenmeli, güzel ve özel biri olduğunuza inanmalısınız. Özgün olmaya da dikkat etmelisiniz. Moda trendlerine yapışıp kalmaktansa kendi kişisel stilinize sadık kalmalısınız. Ayrıca stilini beğendiğiniz yıldızları da takip edebilir, onların giydiklerini kendinize uygulayabilirsiniz. Vücudunuzda beğendiğiniz bölgelerinize göre kıyafet seçmelisiniz. Kıyafeti aksesuarın tamamladığını da unutmamalısınız. Stilinize uygun aksesuar, ayakkabı ve çanta kullanmalısınız. En önemlisi kendinize, vücudunuza ve yaşam tarzınıza uygun olan kıyafetleri seçmelisiniz. Giydiğiniz kıyafet içinde mutlaka kendinizi rahat hissetmelisiniz.

2- Esra hanım, size sorum stil geliştirme konusunda... Bir kadının kendi stilini geliştirmesi mümkün mü? Eğer mümkünse neler yapmak gerekir, önerilerinizi yazarsanız sevinirim. (Ilgın K. - İstanbul)
Stilinizi geliştirmek tabii ki mümkün. Tarzınızın nasıl olduğunu biliyorsanız, işiniz daha da kolay. Örneğin klasik, modern, trendy, spor ya da hippi tarzı mı giyiniyorsunuz; buna göre stilinizi daha da kolay geliştirebilirisiniz. Yeni bir saç modeli stilinizi öne çıkarmak için her zaman işe yarar. Siz de kendinize yakışan bir saç modeliyle ilk adımı atabilirsiniz. Ne kadar şık giyinirseniz giyinin, eğer saçınız başınız dağınık, ellerinizin manikür zamanı gelmişse, bakımsız görünürsünüz. Bu nedenle, stil sahibi olmak için öncelikle kişisel bakımınıza önem verin. Ayrıca renk seçimi ve aksesuarlar da stil konusunda çok önemli detaylar. Örneğin vurucu renkleri giyinmek istiyorsanız, bluz ve eşarp gibi tamamlayıcı parçalardan başlamalısınız. Aksesuar konusunda da, güneş gözlüğü, renkli çorap ya da vintage çanta gibi aksesuarların daha dikkat çekici olduğunu unutmayın. Tabii ki bunlar tarzınıza uygunsa gardırobunuza girmeli. Bunun yanında kendi stilinize yakın hissetiğiniz bir tasarımcıyı belirleyin ve onu takip edin.

3- Giydiğim kıyafetle kimseye benzememeye özen gösteriyorum. Prototip gibi görünmek hoşuma gitmiyor. Özgün olmak için neler yapmalıyım? (Bahar N. - İstanbul)
Hepimiz giyinmeyi seviyor ve yeni şeyler deneyerek yaratıcı olmaya çalışıyoruz. Özgün olmak da stil sahibi olmanın vazgeçilmez şartlarından. Ama özgün olacaksınız diye hiç olmayacak parçaları giymeniz de çok saçma! Size yakışan, yaşınıza ve vücut ölçülerinize uyan bir parçayı seçmelisiniz. Örneğin elbiselerle mi kendinizi rahat ve güzel hissediyorsunuz ya da jean pantolonla mı? Buna karar verdikten sonra da demirbaş kıyafetinizi belirleyip, üzerinde oynamalısınız. Örneğin canlı renkte saten şık bir elbisenin altına kaba botlar giymekten korkmayın. Giyimde kontrast, özgün olmanın bir yolu. Kıyafeti taşımanın önemini unutmayın; onların içindeyken kendinizden emin görünmelisiniz. Ayrıca tarzları karıştırmaktan korkmayın. Ucuz parçaları, pahalı parçalarla kombinleyin. Çok uyumlu giyinmeye çalışmayın; örneğin ayakkabınız, çantanız ve kemeriniz aynı renk olmamalı! Gelecek sezonların trendlerini izleyerek de herkesten daha farklı olmanız mümkün. Bunun için internette moda sitelerini takip edebilirsiniz.

4- Modayı çok yakından takip ediyorum. Ama her zaman da moda kurbanı olmaktan korkuyorum. Sizce moda kurbanı olmadan nasıl farklı olabilirim? (Selin M. - İzmir)
Moda kurbanı olmamak için en önemli kural, sadece moda olduğu için körü körüne giyinmemektir. Trendy kıyafetlerin bir sonraki sezonda yok olup gideceğini aklınızda bulundurmalısınız. Ayrıca abartısız ve sade olmanın da önemli olduğunu unutmayın. Sezonun moda parçalarından kendinize yakın ya da içinde rahat hissettiklerinizi seçmeniz çok önemli. Giydiğiniz kıyafetin sizin aynanız olduğunu unutmamalısınız. Klasik parçaları trendy parçalarla karıştırmak doğru bir yöntem. Böylece moda kurbanı olmaktan da kurtulmuş olursunuz.
Haberin fotoğrafları