kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Irkçılık bariyeri yerle bir oldu'

06.11.2008
* New York Times (NYT): Obama'nın seçilmesi yeni bir başlangıç oldu. Irkçılık bariyeri yerle bir oldu... Sorunlar tek siyasi partinin kendi başına çözebileceği sorunlar değil.

* Washington Post: Tarih yazan seçimde Obama zafere açık farkla ulaştı. Tarih yazan Obama, ABD değişim istediğini gösterdi.

* Financial Times: Obama, ABD'nin ilk siyahi başkanı seçildi. Önümüzdeki yıllar zorlu geçecek. Demokratların Kongre'deki gücü arttı, McCain rakibinin başarısını kutladı.

* Independent: Obama tarihteki yerini aldı... ABD'nin ilk Afro-Amerikan başkanı olarak seçti.

* Times: Obama, Amerika'nın kaldırabileceğinden fazla zaman ve para gerektiren dünya çapında yayılmış problemleri devralıyor.

* Daily Telegraph: Obama zaferin ardından yeni bir ufuk vaat ediyor.

* Liberation: ABD'de değişim zamanı... Seçimlere tarihi bir katılım oranı yaşandı ve yeni başkanın göreve başlar başlamaz çok ciddi sorunlarla boğuşmak zorunda kalacak.

* Le Figaro: Yeni Amerika rekor seviyede katılımı herkesi şaşırttı. Küresel mali krizi, yeni ABD başkanını bekleyen en önemli sorun.

* Bild: Obama'nin zaferi... Amerikalılar her şeyin mümkün olduğunu gösterdi. Cumhuriyetçilerin adayı John McCain'in yenilgisini kabul edip Obama'yı telefonla kutladı.

* Rossiyskaya Gazeta: Obama ile kolay olmayacak. ABD'nin yeni başkanının Rusya'nın iç işlerine karışmasından endişeliyiz. Özellikle insan hakları konusunda eleştiri yapacak.