kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kızarmış rulolar

Un, sirke, su ve tuzu karıştırarak katı bir hamur hazırlayın. Merdane ile hamuru açın. Daha sonra büyük bir bardakla hamurdan parçalar kesin. Kestiğiniz hamurları çok büyük olmayan bir havan tokmağının üzerine sarın ve yağda kızartın (hamurları teker teker sararak kızartın). Havan tokmağını çıkarıp kızarmış ruloları kenarda ılımaya bırakın. Kreması için vanilya ve kakao hariç tüm malzemeyi bir tencerede karıştırıp ocağa koyun. Koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Vanilyayı karışıma ekleyin. Kremayı ikiye ayırıp bir parçasına kakao ekleyin. Krema sıkacağı yardımıyla, kızarttığınız ruloların bir kısmının içine beyaz, bir kısmının içine de kakaolu krema doldurun. Nar ve pudraşekeri ile süsleyip servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
* 2 su bardağı un
* 1 çay bardağı su
* 3 çorba kaşığı sirke
* 1 tutam tuz Kızartmak için:
* Sıvıyağ Kreması için:
* Yarım paket krem şanti
* İki buçuk su bardağı süt
* 2 adet yumurtanın sarısı
* 3'er çorba kaşığı tozşeker ve un
* 1 paket vanilya
* 3 çorba kaşığı kakao Süslemek için:
* 2 çorba kaşığı nar tanesi
* 1 çorba kaşığı pudraşekeri

* * *
Sodalı istavrit
Balıkların kafalarını ayırmadan temizleyip bir kaba alın. Kırmızıbiber, karabiber ve tuzu, unla karıştırın. Sodaları balıkların üzerine döküp 1-2 dakika bekletin. Daha sonra sodalı balıkları unlu karışıma bulayıp, bol yağda kızartın. Göbek salata, havuç, tere ve Akdeniz yeşillikleri ile süsleyip servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 1 kg. istavrit
* 2 şişe soda
* 2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 1'er tatlı kaşığı tuz ve karabiber Kızartmak için:
* Sıvıyağ Süslemek için:
* Yarım göbek salata
* 4-5 dal tere
* 1 adet havuç rendesi
* Birkaç tutam Akdeniz yeşilliği

* * *
Kuşbaşı etli semizotu
Bir tencereye tereyağı, kuşbaşı et ve küçük küçük doğradığınız soğanları koyarak iyice kavurun. Domatesleri küp küp doğrayıp etlere ilave edin ve 5 dakika soteleyin. Daha sonra sıcak suyu ilave ederek 45 dakika birlikte pişirin. Semizotlarını yıkayıp yemeklik doğrayın. Etler pişince, üzerine semizotu ve pirinçleri de ekleyip ağır ateşte 20-25 dakika daha pişirin.

Malzemeler 6 Kişilik
* 2 demet semizotu
* 150 gr. kuşbaşı kuzu eti
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet büyük boy soğan
* 2 adet büyük boy domates
* 2 su bardağı sıcak su
* Yarım kahve fincanı pirinç
* Tuz