kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Kocanızı ideal eşe dönüştürmek

Birçok evli kadına 'Kocanızı nasıl bilirsiniz?' diye bir soru sorduğumda, onlardan alacağım cevap üç aşağı beş yukarı aynen şöyledir: 'Kocamızı mı? Onları; savsağın teki, öküzün önde gideni, duygusu alınmış herifçik, sokakta gördüğü her güzeli kesen bir cingöz, kendi canı istediği zaman sekse hazır olan bir nefer, bir bardak suyu bile karısından getirmesini isteyen aciz bir yaratık, anne düşkünü fakat karısının düşmanı olarak biliriz!' Kocaları hakkında karıları tarafından söylenen bu sözleri daha da uzatmak elbette ki mümkün! Ama bence esas mesele bu sözleri çekip uzatmak değil! Bence esas mesele bu sözleri söyleyen evli kadınların dertlerine derman, açık olan 'koca yara!'larına da merhem olmak gerekiyor.

İŞ SİZE DÜŞER!
Bu yüzden de kadınlara vereceğim ilk altın öğüdüm şudur ki; "Savsak kocalarınızı ideal bir eşe çevirmek için iş başa değil, size düşer ey kadınlar!" Peki, her zaman dert yandığınız bu öküz kocalarınızı hayallerinizdeki ideal bir eşe nasıl dönüştürebilirsiniz? Kadınlara vereceğim ikinci altın öğüdüm de şudur ki; "Yukarıda sormuş olduğum bu sorunun cevabını boş yere hiç düşünüp durmamanız. Çünkü sizin adınıza oturup ben düşündüm. Bundan sonrası için size düşen tek şey, şimdi yazacaklarımı dikkatlice okumanız!" Ey kadınlar! Şu gerçeği unutmayınız ki: 'Erkekler koca bir bebek gibidir!' Bebekler nasıl eğitiliyorsa, kocalar da benzer şekilde eğitilebilir. Ey kadınlar! Yine şu gerçeği unutmayınız ki: 'Erkekler yırtıcı bir hayvan gibidir!' Aslan, kaplan, ayı, orangutan, aygır, beygir nasıl evcilleştiriliyorsa, kocalar da benzer şekilde evcilleştirilebilir. Ama gelin görün ki, bütün mesele gelip aha şu soruya dayanıyor: 'Onları ideal bir eş formatına nasıl dönüştüreceksiniz?'

HOMURDANMAYIN!
Bence ilk önce yapmanız gereken şey şu: 'Kocalarınız hakkında homurdanmayı bir kenara bırakın! Onlara dırdır etmeyin!' Çünkü kocanın falsoları yüzünden sinirlenip homurdanan kadın, 'dırdırcı kadın!' kimliğinden kurtulamaz. Boş yere dırdır edip kocanızı karşınıza alacağınıza, kocanızın bu falsolarını akıllıca sineye çekip, 'sine-i koca!'ya döner gibi yapın. Yanında saf tutun, yandan yandan çukurunu kazın. O tökezleyip düşerken de kocanızı 'sine-i bağrınıza!' basın. Bunun için de bir evliyanın sabrını gösterip, sebatkar olun. Böylece onun dost güvenini kazanıp, 'dostlar kazık atmaz!' felsefesini onun kafasının içine yerleştirin. Bu düşünceyi kafasına yerleştirin ki adamcağız sizi düşmanı değil, dişi ilahı olarak bellesin. Elini sizin üzerinizden çeksin.