kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

05.11.2008
UBS 3. çeyrekte kâr açıkladı
Dünyanın ve İsviçre'nin sayılı bankalarından UBS, üçüncü çeyreği kârla kapattı. UBS, üçüncü çeyrekte 296 milyon İsviçre Frangı kâr elde etti. Banka geçen yılın aynı döneminde 858 milyon İsviçre Frangı zarar etmişti.

Royal Bank of Scotland zarar etti
İngiltere'nin en büyük bankalarından Royal Bank of Scotland (RBS) üçüncü çeyrekte zehirli varlıklardan dolayı, beklentinin altında 206 milyon sterlin (334 milyon dolar) zarar ettiğini açıkladı. RBS İngiltere hükümetinden 20 milyar sterlin sermaye yardımı alacak.

Petrol fiyatları 70 doları aştı

Global piyasalardaki toparlanma ve dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın üretimi 900 bin varil düşürmesi fiyatları artırdı. ABD ham petrolü 7.43 dolar artışla 71.43 dolara, Londra Brent petrolü de 7.16 dolar artışla 67.64 dolara yükseldi.

Fabrika siparişleri yüzde 2.5 azaldı

ABD'DE fabrikalara gelen siparişler eylül ayında yüzde 2.5 ile art arda ikinci defa keskin şekilde, yüzde 0.8'de yoğunlaşan beklentilerin üzerinde düştü. ABD Ticaret Bakanlığı fabrika siparişlerinde daha önce ağustos ayı için yüzde 4.0 olarak açıklanan düşüş oranı ise yüzde 4.3 düşüş olarak revize etti.

Avustralya faizi 75 baz puan indirdi

Avustralya Merkez Bankası gösterge faiz oranını 75 baz puan ile beklentilerin üzerinde indirerek yüzde 5.25 seviyesine düşürdü. Faizler Mart 2005'ten beri en düşük seviyeye indirilmiş oldu. Yarın İngiltere ve Euro bölgesinde faizler belirlenecek.