kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Irak'ta saldırılar: 17 ölü

Giriş Saati : 04.11.2008 14:21
Güncelleme : 04.11.2008 23:36
Yeni Haber
Irak'ta saldırılar sürüyor. Başkent Bağdat'ta bugün düzenlenen saldırılarda 17 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Yetkililerin açıklamalarına göre, Bağdat'ın doğu kesimindeki Şii nüfusun ağırlıkta olduğu El Mestal bölgesinde bir otobüs deposunda bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 2'si kadın, 11 kişi öldü. Saldırıda 21 kişi yaralandı.

Bağdat'ın yine Şii ağırlıklı Kahira bölgesinde bir pazar yeri yakınında yola yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.
Başkentin merkezinde, bir Şii yetkili ile Irak Yönetim Konseyinin 4 üyesinin bulunduğu konvoyu hedef alan yola yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda da 1 kişi öldü. Yetkililerden ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda, 5 koruma ile çevredeki 4 sivil yaralandı. Bağdat'ın doğu bölgesinde düzenlenen silahlı saldırıda da bir polis öldü.
Bağdat'ın güneyindeki Madain'de havan topu mermisinin bir eve isabet etmesi sonucu 1 kadın ile 2 çocuğu hayatını kaybetti.

MUSUL

Son aylarda şiddetin arttığı Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde düzenlenen saldırılarda da 4 kişi öldü.

Musul'da, yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı, düzenlenen silahlı saldırılarda da bir sivil ile bir polis
öldü.

Kentin kuzey kesiminde, bir polis devriyesini hedef alan bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında saldırgan ölürken, 4 polis yaralandı.