kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu ile RTÜK Başkanı karşı karşıya

ANKARA
04.11.2008
Zahid Akman'ın Rehber Basın Yayın Organizasyon firmasında Karaman ve Ceylan ile ortaklığına dair belge olduğunu öne sürdü..
Kılıçdaroğlu yeni belge açıkladı
CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu dün RTÜK Başkanı Zahid Akman'la ilgili yeni belgeleri basına gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeye göre Akman, Zekeriya Karaman ve Hasan Hüseyin Ceylan ile birlikte Rehber Basın Yayın Organizasyon ve Eğitim Tesisleri Limited Şirketi'nin ortakları arasında yer alıyor. RTÜK yasasına göre üyelerin kurulun görev alanına giren şirketlere ortak olamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şirketin ana faaliyet alanlarından birinin "Sesli ve görüntülü video, sinema, televizyon ve reklam film ve paket programları hazırlamak, çoğaltmak ve pazarlayıp dağıtmak" olduğunu söyledi. Akman'ın ortaklığının 3 Ocak 2008 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde görüldüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Akman 22 Eylül 2008'de 'Herhangi bir üretim, alım satım yapan, şirketle ortaklığım yoktur' diyerek, bu ortaklığını gizlemiştir" dedi. İstanbul 28. Noterliği'nce onaylanmış bir belgede Akman'ın adına sahte imza atıldığını da belgelerle iddia eden Kılıçdaroğlu, İstanbul 28. Noteri olan, Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni'nin Beyaz Holding Anonim Şirketi'ne ait, Zekeriya Karaman ve Mustafa Çelik'in temsilci olarak seçildiği bir yönetim kurulu kararını da kararın alınmasından 2 gün önce onaylamış göründüğünü öne sürdü. Kılıçdaroğlu, bu iddia ile ilgili belgeleri de gösterdi.

Akman'dan 'Hodri meydan'
RTÜK Başkanı Zahid Akman, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi milletvekilleri ve medyanın önünde iddialarını gündeme getirmesini isteyerek, yanıt bildirdi. Akman, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

BUGÜNE RANDEVU VERDİ
"Sayın Kılıçdaroğlu, yine gıyabımda benimle ilgili birtakım iddialarda bulunmuş. Ben kendilerini hakkımda gıyabi açıklamalarda bulunmak yerine istediği platforma, istediği zamanda tartışmaya davet etmiştim. Fakat gelmemişlerdi. Bugün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda RTÜK'ün bütçesi görüşülecek. Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan meydan okuyorum. Eğer iddialarınıza güveniyorsanız ve hukuki olduğunu iddia ediyorsanız lütfen gelin, benimle Plan ve Bütçe Komisyonu'nda değerli komisyon üyeleri milletvekillerinin ve medyanın huzurunda bu konuları gündeme getirin, ben de cevabını vereyim.''
Haberin fotoğrafları