kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
LÜBNAN'LA İKİLİ ANLAŞMA... BAŞBAKAN Erdoğan Ankara'da bulunan Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora ile görüştü. Heyetler arasındaki görüşmeler sonunda iki ülke arasında terörizm, örgütlü suçlar, uyuşturucu ve psikotrop madde kaçakcılığıyla mücadele alanında işbirliği konularında anlaşma imzalandı.

Erdoğan, sabır tavsiye etti 'Oyuna gelmeyin' dedi

ANKARA
04.11.2008
Terörle mücadele konusunda vatandaşlara 'sabır' tavsiye eden Başbakan Erdoğan gençlere seslenerek "Oyuna gelmeyin" dedi..
Terörle mücadele konusunda vatandaşlara "sabır" tavsiye eden Başbakan Tayyip Erdoğan, "Fakat tabii bu sabır nereye kadar olacak. Bunun da endişesi içerisindeyim" dedi. Başbakan Erdoğan ve Lübnan Başkanı Sinyora, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyip gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

'İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLUR'
Erdoğan, bir gazetecinin, "Geçmişte ülkede çeşitli çatışma ortamları yaşandı. Dün de İstanbul'da bir vatandaş PKK sempatizanı gruba pompalı tüfekle kendince müdahale etti. Bu konuda vatandaşlara ne tavsiye ediyorsunuz?'' sorusuna şu karşılığı verdi: "Vatandaşlarıma özellikle sabır tavsiye ediyorum. Fakat tabii bu sabır nereye kadar olacak. Bunun da endişesi içerisindeyim. Eğer siz vatandaşın mağazasının camlarını indirirseniz, vatandaşın hayatına kast ederseniz hayatına kast ettiğiniz vatandaş kalkıp da eğer elinde böyle bir tedbiri böyle bir imkânı varsa, o da kendini savunma yoluna gidecektir. Yani bu tür yollara bu bir sevktir. Miting mi yapacaksın kardeşim. Miting yapılacak meydanlar belli. Gidersin bu meydanda demokratik hakkını kullanırsın, mitingini yaparsın. Ama 'Hayır ben istediğim meydanda yaparım' dersen kusura bakmayın istediğin yerde yapamazsın. Şimdi düşünün çocukları kullanıyorlar. 6-7 yaşında, 10-11 yaşında çocuklar, 15 yaşında gençler. Ve bu gençler geliyorlar düşünün benim semtim Beyoğlu, orada Dolapdere'den Taksim'e çıkan o dar yollarda lastikler yakıldı. Orada bu halkın yaşadıklarını düşünün. Evlerinden kaçışanları gördüm ben, bu olacak iş mi Allah aşkına. Bunun insanlıkla ne alakası var?" Gençlere seslenmek istediğini ifade eden Erdoğan, "Bu oyuna gelmeyin. Bakın 10 yıl, 15-20 yıl sonra 'Biz nasıl aldatıldık' diye dert yanarsınız. Ama iş işten geçmiş olur" dedi.